GPU prijs/prestatieverhouding Q2 2015: welke kaart moet je hebben?

Prijs/prestatieverhouding van 23 videokaarten bij 10 games

Door


Conclusie

Het prestatieverschil tussen de GTX 960 en diens voorloper GTX 760 valt tegen, dat schreven we al in onze review. Toch is de GTX 960 op dit moment onze favoriet in het middensegment. In vergelijking met de AMD Radeon R9 280 is de GTX 960 zuiniger en biedt hij een veel beter overklokpotentieel en zaken als een H.265 video decoder. Als we echter puur kijken naar prijs/prestatie-verhouding is de Radeon R9 280X duidelijk de winnaar. Met elk van beide heb je alles in huis om prima te gamen in Full HD resolutie.

Wil je naar WQHD of Full HD op hoogste settings spelen, dan moet je een segment hoger gaan kijken. De AMD Radeon R9 290 en Nvidia GeForce GTX 970 bieden een vrijwel even goede prijs/prestatie-verhouding, waarbij we moeten aantekenen dat de 970 iets sneller, maar ook iets duurder is. Voor Ultra HD kan je kaart eigenlijk niet snel genoeg zijn: met een GTX 980 kun je al uit de voeten, maar de peperdure GTX Titan X is vooralsnog geen overbodige luxe.


Lees ook deze 3d-chip artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*