42 USB 3.0 geheugensticks review: van tergend traag tot supersnel

Welke USB-sticks zijn écht snel?

Door


Aanraders

Door het meetkundig gemiddelde van de vier tests te nemen en dat te normaliseren hebben we een afgele prestatiescore bepaald. De Sandisk Cruzer Extreme 64GB en Sharkoon Flexi-Drive Ultimate 64GB gaan dan aan kop, met beide een score van 100 punten. De Patriot Supersonic Magnum 64GB komt er vlak achteraan. Opvallend is dat de Sandisk van het drietal met afstand de goedkoopste is: gemiddeld € 58, ofwel omgerekend 91 cent per GB. Bij deze stick zijn de lees- en schrijf-snelheden ook nog het meest in verhouding. De Gold Award die de stick in een eerder review al verdiende blijft dus dubbel en dwars staan.

 

De snelste 32GB stick is ook de Cruzer Extreme van Sandisk, met 83 punten. Omgerekend kost deze net iets meer dan een euro per GB. Ook deze 32GB uitvoering behoudt z’n Gold Award die verdiend werd in een eerdere review. En het kan bijna geen toeval zijn: de Sandisk Extreme Pro 128GB is ook de snelste 128GB stick. De prestatiescore van de Corsair Voyager GTX 128GB is welliswaar bijna net zo hoog, maar Corsair moet het vooral hebben van zeer hoge leesnelheden en wat lagere schrijfsnelheden. Bij Sandisk is dat opnieuw meer in balans.

Wie graag wat minder uit wil geven, kan op basis van onze testresultaten goed winkelen bij Kingston. Wanneer we de grens leggen op 70 cent per GB (klik hier voor een vergelijkingstabel van de resterende producten), blijkt de HyperX Fury 64GB de snelste 64GB stick en de HyperX Fury 32GB de snelste 32GB stick, met prima testresultaten en een scores van respectievelijk 69 en 55 punten. Met een gemiddelde prijs van € 39 en € 22, ofwel 61 en 67 cent per GB, zijn deze sticks echt zeer betaalbaar. Ze hebben helaas wel een dopje, maar dat is in deze prijsklasse met dit prestatieniveau helaas onvermijdelijk. Wil je nog minder uitgeven, dan zak je qua prestaties echt flink. Geen enkele USB-stick onder de € 20 voor 32 GB weet boven een score van 30 punten uit te komen.

Van de “mini sticks” moet je zoals geschreven geen wonderen verwachten. Kijken we naar de prestaties van de Corsair Flash Voyager Vega, Sandisk Ultra Fit en Transcend JetFlash 710S, dan zetten de Sandisks duidelijk de beste prestaties neer, maar het komt niet in de buurt van grotere modellen. Enkel interessant dus wanneer je om welke reden dan ook zo’n piepkleine stick nodig hebt.


Sandisk Cruzer Extreme 32GB
Sandisk Cruzer Extreme 64GB
Sandisk Extreme Pro 128GB


Kingston HyperX Fury 32GB
Kingston HyperX Fury 64GB


Vergelijken

In deze review besproken 42 producten

  Meer producten (42)  

Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*