Mini-ITX voor Haswell: 15 Socket 1150 Mini-ITX moederborden review

Moederborden voor krachtige mini-systemen

Door


Inleiding

Van een zuinige HTPC tot een krachtige game-PC: met de nieuwste generatie Mini-ITX moederborden kun je in een kleine behuizing al je wensen vervullen. Wij vergeleken 15 ITX-bordjes voor Intel Haswell processors, in prijs variërend van 70 tot 220 euro.


Het compacte Mini-ITX formaat wordt, mede dankzij de beschikbaarheid van steeds meer mooie en luxe mini-behuizingen snel populairder. En waarom ook niet? Ook op een klein Mini-ITX bord kun je probleemloos een snelle Core i5 of Core i7 processor plaatsen en in veel behuizingen is het prima mogelijk om een ITX-bord te combineren met een snelle (en grote) dual-slot videokaart. Hierdoor kan je tegenwoordig op klein formaat een gaming-PC maken die qua prestaties niets onder doet voor een veel groter (Micro-)ATX systeem. Gelukkig spelen moederbordfabrikanten goed in op deze trend door steeds luxere, completer uitgeruste Mini-ITX bordjes op de markt te brengen.

Oorspronkelijk werden ITX-borden veel gebruikt voor andere gebruiksdoelen. Denk aan industriële toepassingen, maar ook aan energiezuinige HTPC’s, kleinbehuisde zakelijke PC’tjes of juist als basis voor een thuisserver of zelfbouw NAS. Voor al deze doeleinden blijft het kleine moederbordformaat van 17 bij 17 centimeter natuurlijk ook uitermate geschikt.

MSI Z97I Gaming ACK


Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*