54 HDD’s en SSHD’s review: de beste schijven voor je desktop, laptop en NAS

Veel GB's voor weinig

Door


Conclusie

Zoek je een harde schijf als primaire schijf, dan raden we je allereerst aan om dat besluit te heroverwegen. Een SSD voor OS en programma's met daarnaast een conventionele harde schijf voor dataopslag is zonder enige twijfel een betere optie. Wil je het toch, ofwel om geld te besparen ofwel omdat er in een laptop vaak maar één disk past, kies dan voor een SSHD, ofwel een harde schijf met een kleine, ingebouwde SSD die als cache wordt gebruikt. Seagate heeft zowel voor laptops als desktops de beste keuze volgens onze test, en die vier producten belonen we met een Excellent Choice Award.

Kun je in je laptop twee 2,5" schijven plaatsen, of één 2,5” disk naast een mSATA SSD, dan is de Seagate Momentus M8 1TB de beste keuze als betaalbare dataschijf voor naast een SSD, met een Great Value Award als beloning. In desktops is het plaatsen van een tweede schijf naast een SSD altijd mogelijk: hier is de Seagate Desktop HDD 4TB wat ons betreft de beste keuze als opslagdisk. Deze krijgt een Excellent Choice Award. Als je prestaties het belangrijkste vindt, kies dan voor de Seagate 7200.14 3TB of liever nog 2TB, maar je hebt dan dus wel minder opslagcapaciteit. De 7200.14 krijgt een Great Value award.

Qua NAS-schijven zijn de HGST Deskstar NAS schijven het overwegen waard als hoge prestaties van belang zijn, maar bedenk je dat je daar met gigabit netwerk niet veel van zal merken. De Western Digital Red schijven blijven voor de combinatie van prijs, geluidsproductie en stroomverbruik onovertroffen en ontvangen dan ook een Excellent Choice Award.


Met dank aan Informatique voor het beschikbaar stellen van een groot aantal harde schijven voor deze test.


Seagate Desktop SSHD 2TB
Seagate Desktop SSHD 4TB
Seagate Laptop Thin SSHD 500GB
Seagate Laptop SSHD 1TB
Seagate Desktop HDD 4TB
Western Digital Red 3TB
Western Digital Red 4TB
Western Digital Red 6TB


Seagate Momentus M8 1TB
Seagate Barracuda 7200.14 3TB
Seagate Barracuda 7200.14 2TB


Vergelijken

In deze review besproken 54 producten

  Meer producten (54)  

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*