Project CARS review: getest met 24 GPU's

Getest in Full HD, WQHD en Ultra HD

Door


Inleiding

Begin mei kwam het door de Britse gamestudio Slightly Mad Studio's ontwikkelde Project CARS uit en onder de liefhebbers van het genre is de game inmiddels een grote hit. Het woord CARS uit de titel is niet alleen het meervoud van car, maar staat bovenal voor Community Assisted Racing Simulator. Bij dat laatste woord zit hem de crux: ging het bij eerder door de studio onwikkelde titels als de Need for Speed: Shift reeks voornamelijk om de lol, Project CARS moet een zo realistisch mogelijk rij-ervaring opleveren. Hardware.Info testte deze game met 24 verschillende GPU's in drie verschillende resoluties en twee verschillende kwaliteitsinstellingen.


Het spelen met een racestuur is geen overbodige luxe bij de game en we zien dan ook dan menigeen z'n stuur weer heeft afgestoft. Sterker nog: op het officiële Project CARS forum gaat zelfs het gerucht dat de verkoop van racesturen de afgelopen maand is geëxplodeerd en ook als we kijken naar de statistieken van de productgroep gamecontrollers in onze prijsvergelijker zien we ineens louter stuurtjes in de top 10.

In totaal biedt de game meer dan 70 verschillende auto's en kun je meer dan 100 verschillende tracks rijden met verschillende spel-elementen. Kijken we naar het oordeel van gamereviewers, dan leren GameRankings en Metacritic ons dat de game een dikke 8 verdient: de eerste site komt op een gemiddelde van 82,2%, de ander op 83%.

Project Cars (PC)

De game is gebaseerd op de Madness engine, die eerder ook al voor de genoemde Need for Speed games werd gebruikt. Project CARS is alleen ontwikkeld voor de PC en de nieuwste generatie consoles, Xbox One en PlayStation 4. Dat betekent dat de developer relatief mooie 3D-effecten hebben kunnen implementeren. De Madness engine bevat ook een uitgebreide physics-engine, die onder meer voor zeer realitische weereffecten kan zorgen. Zeker regen ziet er in Project CARS érg goed uit, maar zorgt er wel voor dat je framerate snel met enkele tientallen procenten kan inzakken.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Project Cars (PC)

PC, Race

Specificaties

Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*