Kingston HyperX Savage 240GB review: nieuwe Phison controller

Vergelijkingstest met 23 andere 240-256 GB SSD's

Door


Conclusie

Wie enkel AS SSD zou draaien op de Kingston HyperX Savage zou het gevoel krijgen met de snelste Serial ATA 600 ooit te maken te hebben. Dit product bewijst echter dat het belangrijk is om naar meer dan één test te kijken. Het lijkt er bijna op dat de Savage is geoptimaliseerd voor synthetische benchmarks: in recht-toe-recht-aan lees- of schrijftests met vaste blokgrootte, zoals AS SSD die doet, presteert het product immers meer dan uitstekend. Zodra je blokgroottes gaat variëren en workloads test waarin lees- en schrijfdrachten elkaar afwisselen, gaat het mis. Dat zagen we bijvoorbeeld in de fileserver- en databaseserver-simulaties, maar veel belangrijker ook in de PCMark7 en PCMark8 scores, die gebaseerd zijn op de hardeschijf toegangspatronen van echte consumentenapplicaties. In al deze benchmarks scoort de HyperX Savage (zeer) ruim beneden gemiddeld. 

Qua prijs zit Kingston in het middensegment, omgerekend komt de door ons geteste HyperX Savage 240GB zo'n 53 cent per GB. Er zijn aanzienlijk goedkopere SSD's die identiek of beter presteren. Het maakt dat de HyperX Savage, ondanks z'n mooie uiterlijk, want ons betreft helaas weinig aan de markt toevoegt.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Kingston HyperX Savage 240GB

SSD, 240 GB, Serial ATA 600, Phison PS3110, 560 MB/s, 530 MB/s, 2.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

91,96 €

gem. 100,00 €
4 shops, 3x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*