Raumfeld multi-room luidsprekers review: One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M

Complete lijn slimme, draadloze speakers

Door


Conclusie

Raumfeld zet met de One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M een behoorlijk imposante line-up neer van van kleine tot middelgrote speakers. Puur op basis van geluidskwaliteit zijn we met name zeer gecharmeerd van de One M en de Stereo M. De One M zit met 399 euro op hetzelfde prijspunt als de Heos 5 van Denon en de Play:5 van Sonos en doet daar zeker niet voor onder qua geluidskwaliteit. In dat licht beschouwd is het dan ook jammer dat de app (in ieder geval voor Android) nog wel wat te wensen overlaat. Anders was de One M zeker een aanrader geweest en hadden we er ook zeker een award aan toegekend. Een award is er ondanks de wat minder goed functionerende software wel voor de Stereo M. Daarvan vinden we de geluidskwaliteit dermate goed dat we er een Hardware.Info Excellent Choice Award aan uitreiken. Deze set speakers zouden we zonder aarzelen thuis neer durven zetten.

De One S is op zich interessant als je specifiek iets zoekt voor gebruik in de badkamer of op het aanrecht en kwijt zich over het algemeen vrij goed van zijn taak. Voor een Great Value Award klinkt hij wat ons betreft net niet goed genoeg voor de 249 euro die je ervoor kwijt bent. De Stereo Cubes sluiten de rij. Die lieten in ieder geval in onze testomgeving en met onze testbestanden te veel steken vallen.


Raumfeld Stereo M


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*