Raumfeld multi-room luidsprekers review: One S, One M, Stereo Cubes en Stereo M

Complete lijn slimme, draadloze speakers

Door


Inleiding

Multiroom is hot in speakerland, voornamelijk vanwege de opkomst van de streaming muziekdiensten zoals Spotify en Deezer. Raumfeld is al een oude bekende in dit marktsegment en heeft een complete lijn aan speakers op de markt. Wij gingen met vier van de vijf modellen aan de slag en doen daar in deze review verslag van.


Raumfeld is zeker geen piepkuiken als het gaat om het draadloos streamen van muziek. Sterker nog, het is de reden geweest voor de oprichters om het merk in 2008 in de markt te zetten. Enkele jaren later werd het overgenomen door Teufel, dat al sinds 1970 audioproducten maakt, maar ook graag de draadloze audiomarkt op wilde. Dit was zo rond de tijd dat Sonos voor het eerst van zich liet horen.

Inmiddels zijn we een jaar of vijf verder en zijn er talloze fabrikanten die multiroom streaming audioproducten op de markt hebben gebracht. Denon met Heos en LG met Music Flow zijn we de afgelopen maanden al tegengekomen op deze pagina's en Sonos heeft lange tijd haast synoniem gestaan met dit type product. Verder is nu ook een grote partij als Samsung in deze markt gestapt op een vrij serieuze manier.

Wat zet Raumfeld op dit moment neer om al die nieuwe spelers het hoofd te bieden? Om dat uit te zoeken, hebben we vier modellen aangevraagd en zijn ermee aan de slag gegaan: One S (€ 249,99), One M (€ 399,99), Stereo Cubes (€ 499,99) en Stereo M (€ 899,99). Naast deze vier is er ook nog de Stereo L (€ 1499,99), een set staande speakers. Die hebben we voor deze review niet getest, want we wilden ons in eerste instantie richten op de wat kleinere exemplaren.

Naast de speakers heeft Raumfeld ook de Expand (€ 69,99) en de Connector (€ 199,99) opgestuurd. De Expand is feitelijk een access point voor je speakers, met de Connector kun je oudere speakers die van zichzelf geen draadloze verbinding hebben, opnemen in je Raumfeld-netwerk.


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*