Corsair Carbide 100R Silent review: prijzige 'instapper'

Als de 300R te duur is

Door


Testresultaten koeling 200 watt

We doen dus in totaal vier metingen. De eerste set is bij een warmteproductie van 200 watt, de tweede bij een warmteproductie van 400 watt. Beide sets voeren we uit met de fans draaiend op lage en op hoge rotatiesnelheid. Dat bewerkstelligen we door het voltage van de fans in te stellen op 7, respectievelijk 12 volt. Wanneer een behuizing bij de eerste set (200 watt) temperaturen boven de 30 graden laat noteren, voeren we doorgaans geen tweede set metingen op 400 watt uit. Wanneer de temperaturen de 40 graden overstijgen, staken we doorgaans de test.

200 W 12 V

Bij 200W warmte belasting met de fans op volle draaisnelheid meten we 26,7 graden voor de Corsair Carbide 100R. Dat is niet slecht en beter dan heel wat duurdere kasten. Echter, het is ook niet heel veel beter dan de vergelijkbaar geprijsde Sharkoon T28, en iets minder goed dan de marginaal duurdere Cooler Master N600. Ook een goedkopere Spire Savit 6003 koelt beter; de Zalman Z11 Plus kost hetzelfde en koelt beter, de Z12 Plus van hetzelfde merk kost minder en koelt nóg beter. De meeste andere concurrenten die beter koelen zijn duurder.

200 W 7 V

Als we de fans langzamer laten draaien (7V) zien we een vergelijkbaar beeld. Zalman troeft Corsair hier duidelijk af, maar de Z11 en Z12 zijn onderhand behoorlijk oud. De 15 euro duurdere Carbide 300R doet het duidelijk een heel stuk beter.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*