Corsair Carbide 100R Silent review: prijzige 'instapper'

Als de 300R te duur is

Door


Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten.

Geen fans

We testen behuizingen ook altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn.

De Corsair Carbide 100R valt hier lelijk door de mand - we meten ook bij herhaalde metingen maar liefst 38,8 dB(A) - de hardeschijfophanging is daar duidelijk debet aan. Dat is niet extreem luid, maar wel veel luidruchtiger dan de concurrentie. Met een WD Black 7200 rpm harde schijf meten we 31,8 dB(A) - dus je hoeft je niet bij alle disks zorgen te maken over vibratie, maar als je pech hebt, versterkt de 100R de vibraties helaas flink.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid  staat de Corsair Carbide 100R toch onderaan de grafiek - het gerammel van de ophanging overstemt hier de fans. Ook hier is deze kast dus luider dan de concurrentie.

12 V

Pas op hoge draaisnelheid van de fans worden deze luider dan het lawaai van de hardeschijfkooi. Voor de positie in de grafiek maakt het niet heel veel uit, al is 43,5 dB(A) niet heel luid, de meeste concurrenten zijn stiller.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*