Corsair Carbide 100R Silent review: prijzige 'instapper'

Als de 300R te duur is

Door


Inleiding

Corsair introduceerde enige tijd geleden een nieuwe telg in de Carbide-familie. Deze lijn van betaalbare behuizingen is uitgebreid met een model onderin de range, de 100R. Deze is verkrijgbaar in een 'gewone' en een 'Silent' versie - die laatste is onderwerp van deze review.


Het kastenaanbod van Corsair is sinds de eerste behuizing van het merk uit 2009, de Obsidian 800D, enorm gegroeid. We hebben al veel modellen de revue zien passeren op deze pagina's, maar Corsair vond blijkbaar nog plaats in het gamma en wel onderaan de Carbide-lijn.

Corsair Carbide 100R Silent

De 100R is een uitbreiding aan de onderkant en lijkt primair bedoeld voor systeembouwers die wel de bekende Corsair-kwaliteit willen bieden, maar dan voor een zo laag mogelijke prijs. Nu is de gemiddelde prijs van behuizingen met dank aan de slechte dollar-eurokoers wel wat gestegen, dus de Carbide 100R is niet de goedkoopste behuizing die we ooit testten.

De gewone uitvoering vinden we in de Prijsvergelijker voor gemiddeld net geen 60 euro, de Silent-versie die we hier bespreken kost gemiddeld een tientje meer. De minimumprijzen liggen dan weer in beide gevallen zo'n 10 euro lager. De 100R Silent is zo'n 15 euro goedkoper dan de 330R, waar we zeer enthousiast over waren. Het is dan ook interessant om te zien hoeveel concessies Corsair heeft moeten doen om het prijspunt te halen.

In de vergelijking

We vergelijken de Carbide 100R met een flink aantal andere behuizingen die zo'n beetje tussen de 50 en 80 euro moeten kosten. Het is goed te zien dat het in die lineup een van de kleinere kasten is, sterker - het is de kleinste met externe dimensies van net iets meer dan 40 dm³.


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*