Sony SRS-X11 review: mini Bluetooth-speaker quicktest

Zeer goed voor zijn formaat, wel erg prijzig

Door


Conclusie

Het zal duidelijk zijn dat we gecharmeerd zijn van de Sony SRS-X11. Tot onze eigen verbazing, want na 50+ Bluetooth-speakers heb je het wel zo'n beetje gehoord. Het zeer kleine formaat gecombineerd met de geluidskwaliteit is echter interessant genoeg om er even aandacht aan te besteden. 

De Jabra Solemate Mini kwam uit onze groeptest naar voren als de beste keuze met klein formaat, maar is beduidend groter dan de SRS-X11. Qua volume komt die ook nog wel iets verder, qua geluidskwaliteit prefereren we eigenlijk de Sony. De Solemate Mini is niet goedkoop, gemiddeld kost hij 79 euro. 

Goedkoop is de SRS-X11 ook niet, Sony vraagt er 85 euro voor en voor veel minder vind je hem (nog) niet in de Prijsvergelijker - maar als je per se een hele kleine Bluetooth-speaker wilt en de geluidskwaliteit moet zo goed mogelijk zijn, dan kan je er niet omheen. Ga je met z'n tweeën backpacken, neem er allebei een mee, dan kun je ook nog in stereo spelen. Heb je een vervoermiddel tot je beschikking, dan kan je voor dit geld grotere speakers kopen met een hoger volume en wat meer laag - maar niet per se betere geluidskwaliteit. Goed geluid kost nu eenmaal wat, zoals audioliefhebbers zullen beamen. Op dit formaat moet je geen hifi verwachten, maar de SRS-X11 is the next best thing. Als vooralsnog ultieme mini-Bluetooth-speaker belonen we dit prijzige kleinood dan ook toch met een Ultimate Product Award. 


Sony SRS-X11


Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*