40 gigabit switches review: onmisbare schakels

De beste betaalbare switches voor je thuisnetwerk

Door


Conclusie

Er is voldoende te kiezen als je maximaal 150 euro wilt uitgeven aan een switch, dat is duidelijk. Althans, er zijn voldoende verschillende modellen op de markt. Of het ook echt uitmaakt welke je neemt, is nog maar de vraag. Op basis van de prestaties hebben wij in ieder geval geen verschil kunnen ontdekken. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat de ene switch iets langer meegaat dan de andere; dat kunnen we echter niet testen. Op het gebied van stroomverbruik zijn er enkele interessante verschillen aan te wijzen, maar daarvan ga je in je portemonnee vrijwel niets merken.

Het komt bij de aanschaf van een switch in dit segment feitelijk neer op het aantal poorten dat je nodig hebt, de extra mogelijkheden die je wenst en – het allerbelangrijkste – de prijs. Kijken we naar de 5-poortswitches, dan zien we dat de managed Netgear GS105E gemiddeld op zo’n 37 euro zit, terwijl de meeste overige modellen, die unmanaged zijn, tussen de 20 en 35 euro zitten. Wij zouden die paar euro extra zeker uitgeven. De extra functies van de Netgear kunnen goed van pas komen. Een Hardware.Info Excellent Choice Award voor de GS105E dus. Een Great Value Award is er voor de TP-Link TL-SG105, een lekker compact model dat ook nog eens bijna het goedkoopst is.

Als je niet per se een managed switch hoeft, dan kun je voor minder dan 30 euro ook al een 8-poorts Netgear GS208 op de kop tikken. Deze kun je weliswaar niet ophangen, maar dat staat een Great Value Award niet in de weg. Heb je liever een model dat wel opgehangen kan worden en vind je metaal mooier, dan is de D-Link DGS-108 de beste optie. Ook voor die switch een Great Value Award dus. Een Excellent Choice Award is er in deze categorie voor de managed TP-Link TL-SG108E en de Netgear GS108E. De Zyxel GS1900-HP gaat aan de haal met een Hardware.Info Ultimate Product Award. Die switch heeft eigenlijk alles wat je maar kan wensen; behoorlijk uitgebreide managementmogelijkheden, PoE+ en een erg aantrekkelijk prijskaartje.

Bij de 16-poortsswitches gaan D-Link en Edimax ervandoor met een Great Value Award voor respectievelijk de DGS-1016D en de GS-1016, vanwege de gemiddelde prijs van nog geen 90 euro. De TP-Link TL-SG2216 belonen we met een Excellent Choice Award, als beste koop in dit segment. De Linksys LGS116P is op zich ook interessant vanwege de toevoeging van PoE+, maar voor een unmanaged switch is die erg duur.

 
Zyxel GS1900-8HP


Netgear GS105E
Netgear GS108E
TP-Link TL-SG108E
TP-Link TL-SG2216


D-Link DGS-108
D-Link DGS-1016D
Edimax GS-1016
Netgear GS208
TP-Link TL-SG105

 


Vergelijken

In deze review besproken 40 producten

  Meer producten (40)  

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*