40 gigabit switches review: onmisbare schakels

De beste betaalbare switches voor je thuisnetwerk

Door


Inleiding

Op zoek naar een switch om wat extra netwerkaansluitingen aan je netwerkaansluitingen op te nemen, heb je veel keuze. Wij hebben er niet minder dan 40 getest, met 5, 8 of 16 poorten. Waar moet je op letten en maakt het eigenlijk wel uit welke je koopt? Op deze en andere vragen proberen we antwoord te geven in dit artikel. 


Iedereen die regelmatig met zijn thuisnetwerk of kleinzakelijke netwerk aan het stoeien is, herkent het waarschijnlijk wel: je mist net een poortje op je router om bijvoorbeeld die nieuwe printer of domotica-apparatuur op het netwerk aan te kunnen sluiten. Of je wilt op een andere plek dan daar waar je router staat meerdere extra netwerkaansluitingen creëren, zonder dat je daarvoor meerdere kabels hoeft te trekken. Met andere woorden, je hebt een switch nodig. Met die wetenschap ga je vervolgens bij de verschillende webshops en als het goed is ook de Hardware.Info Prijsvergelijker langs en daar word je bijna blind van het enorme aanbod. Hoog tijd dus om daar eens wat duidelijkheid in te scheppen. Dat hebben we gedaan door er niet minder dan 40 te testen.

Testveld

We hebben op basis van onze Prijsvergelijker alle fabrikanten aangeschreven die switches maken die voor een prijs van maximaal zo’n 150 euro over de (virtuele) toonbank gaan. We hebben eigenlijk maar twee testcriteria gesteld: het moet een gigabitswitch zijn en hij mag maximaal 16 poorten hebben. De respons hierop was overweldigend, waardoor we 40 switches in ons testlab binnen hebben gekregen. Sommige fabrikanten hadden toch enkele 24-poortsmodellen opgestuurd, maar die hebben we niet meegenomen. Daarnaast zijn er verschillen in aantallen per fabrikant. Sommige stuurden er eentje, andere vrijwel het complete deel van het assortiment dat in aanmerking kwam. Vandaar dat we uiteindelijk op 40 exemplaren zijn uitgekomen. Zoek je echt veel extra netwerkaansluitingen, dan is het overigens wel goed om je te realiseren dat de meerprijs voor een 24-poortsmodel ten opzichte van een 16-poortsswitch over het algemeen niet enorm groot is, terwijl de switches fysiek vaak niet noemenswaardig groter zijn. Het kan dus lonen om toch nog even dat extra stapje te maken.

We noemen hier niet alle deelnemers los, want dat zou niet bijster veel toevoegen aan het artikel. Op de volgende pagina zie je een grote vergelijkingstabel. 


Vergelijken

In deze review besproken 40 producten

  Meer producten (40)  

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*