Samsung Wireless Audio Multiroom review: driehoekig geluid

M3, M5 en M7 getest

Door


Inleiding

We hebben dit jaar al meerdere multi-room audiosystemen getest. Denon, LG en Raumfeld zijn inmiddels al langsgekomen op deze pagina's. Nu is het de beurt aan drie driehoekige speakers van Samsung, de M3, M5 en M7. De vormgeving is in ieder geval eigenzinnig te noemen, maar wij waren eigenlijk hoofdzakelijk benieuwd naar de geluidskwaliteit. We hebben alle drie de speakers dan ook uitgebreid getest en door hier verslag van onze bevindingen.


Ook al zijn we met name geïnteresseerd in hoe de speakers klinken, we komen er niet onderuit om ook iets te zeggen over het uiterlijk van de speakers. Ze zien er namelijk vrij opvallend uit, want hebben een driehoekige vormgeving meegekregen. Dat zal bij veel potentiële kopers wellicht meteen een reactie ontlokken die bepaalt of de aanschaf ervan überhaupt overwogen zal worden. Dit soort speakers komt namelijk vaak op behoorlijk zichtbare plaatsen te staan in de ruimtes waarvoor ze aangeschaft worden. Wat dat betreft was een wat neutraler vormgeving wellicht handiger geweest. Aan de andere kant, misschien spreekt het juist veel mensen wel aan.  

Samsung WAM751 M7 White

Wij zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan met de M3, M5 en M7, soms ook aangeduid met 'Shape' als voorvoegsel en ook bekend onder de namen WAM350/351, WAM550/551 en WAM750/751. Eindigt het productnummer op een '0', dan is het de zwarte variant, eindigt het op een '1', dan heb je te maken met de witte uitvoering. De M3 kost gemiddeld ongeveer 160 euro voor de zwarte en 170 euro voor de witte variant, voor de M5 is dat respectievelijk 230 en 220 euro en voor de M7 ben je voor zowel de witte als de zwarte variant 299 euro kwijt.

Samsung stuurde ons de witte variant op, samen met de Hub, die WAM250 als productnummer heeft. Een Hub is overigens niet per se nodig om gebruik te kunnen maken van de speakers, behalve als je ze samen wilt laten werken, bijvoorbeeld in een surround-opstelling.

Samsung WAM250
De WAM250 Hub

We bespreken zoals gebruikelijk eerst de speakers, waarna we de app kort doornemen. We eindigen met onze luisterimpressies.


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung WAM351 M3 White

Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi

Specificaties

Samsung WAM551 M5 White

Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi

Specificaties Prijzen

299,99 €

gem. 299,99 €
1 shop, 1x voorraad

Samsung WAM751 M7 White

Lijningang 3,5 mm jack, Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*