Super Flower Leadex Platinum 550W/850W review

Vergelijking met 18 andere Platinum en Gold-voedingen

Door


Conclusie 

De Super Flower Leadex Platinum 550W en 850W hebben een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Laten we beginnen bij de 550W. De ripple is erg laag en hij is ook bij maximale belasting onhoorbaar stil. De efficiëntie is prima. We moeten echter twee kleine kanttekeningen plaatsen bij de 550W. Hij heeft een dual ball-bearing ventilator, waar de meeste Platinum-voedingen een superieure Fluid Dynamic Bearing-ventilator hebben. Niettemin is hij fluisterstil, dus alleen de levensduur van de voeding zal hier mogelijk onder lijden. Een ander nadeel is het feit dat Super Flower maar vijf jaar garantie op deze voedingen geeft, vergeleken met de zeven jaar die standaard is bij Platinum-voedingen. 

Al met al een goede keuze voor wie een 550 watt Platinum-voeding wil kopen, aangezien het aanbod daar toch niet enorm groot is. We reiken de voeding onze Excellent Choice Award uit. Hier is bijvoorbeeld een vergelijkingstabel met twee voedingen die vorig jaar een Gold Award wonnen, en de 550W doet het in vergelijking hiermee gewoon erg goed.

De 850W is een prima Platinum-voeding voor deze prijs. Hij is wel veel luidruchtiger dan de 550 watt-variant, en zijn efficiëntie is minder dan Platinum-voedingen met een soortgelijk wattage. De gemiddelde prijs van deze voedingen is echter minimaal twee tientjes hoger in de Prijsvergelijker, en het prijsverschil kan wel oplopen tot 80 euro. Normaal gesproken zouden we hier een Great Value-award uitreiken, maar die kunnen we eigenlijk niet rechtvaardigen bij Platinum-voedingen, omdat dat sowieso dure premium-producten zijn waarvan je de meerprijs nooit zal terugverdienen door het lagere stroomverbruik.

Niettemin is deze voeding bijna even goed als voedingen die we in het verleden een Excellent Choice Award hebben gegeven. Hij is het overwegen dus zeker waard als je op zoek bent naar dit type voeding. Hier kun je een vergelijkingstabel zien waarin we de Leadex Platinum vergelijken met 850W voedingen die respectievelijk een Ultimate, Excellent en Great Value hebben gewonnen, zodat je je eigen overweging kunt maken.


Super Flower Leadex Platinum 550W

 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Super Flower Leadex Platinum 550W Black

550 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 45.8 A

Specificaties Testresultaten Reviews

Super Flower Leadex Platinum 850W Black

850 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 70.8 A

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*