Super Flower Leadex Platinum 550W/850W review

Vergelijking met 18 andere Platinum en Gold-voedingen

Door


Inleiding

De naam van het Taiwanese bedrijf Super Flower zal hardwareliefhebbers wellicht niet zo heel erg bekend voorkomen. Als OEM-fabrikant heeft Super Flower voornamelijk voedingen geproduceerd die vervolgens door andere fabrikanten onder eigen naam werden verkocht. Het bedrijf produceert bijvoorbeeld de voedingen van EVGA. Dankzij een deal met de Europese distributeur Caseking verschijnen er echter sinds kort Super Flower-voedingen die zo mogen heten. Tot nu toe zijn deze voedingen van hoge kwaliteit geweest. We hebben bijvoorbeeld in mei de Super Flower Leadex Gold 650W Black de Ultimate Award gegeven. Ook bracht Super Flower een van de eerste Titanium-voedingen op de markt. Vandaag is het tijd voor de Leadex Platinum 550W en 850W.


Eind juni kwam het bedrijf met de Leadex Platinum voedingen op de markt. Deze reeks omvat zeven voedingen tussen de 650 watt en de 2000 watt. Op dit moment is de Super Flower Leadex Platinum 850W gemiddeld in de Prijsvergelijker de allergoedkoopste 850 watt met Platinum-certificaat, terwijl de Leadex Platinum 550W gemiddeld de op twee na goedkoopste 550 watt Platinum voeding is. 

Super Flower Leadex Platinum 550W Black

De Leadex Platinum voedingen zijn volledig modulair en standaard semi-passief. Qua uiterlijk is het belangrijk om op te merken dat de connectors van de modulaire kabels doorzichtig zijn en dat ze oplichten door LEDs in de aansluitingen. De kabels zijn ook plat, wat de airflow ten goede komt.

Zowel de 850W als de 550W zijn single-rail voedingen die hun gehele vermogen kunnen leveren over de 12V-rail. De ventilator is een Globe Fan RL4Z-B1352512M, een dual ball-bearing fan. Vergeleken met de bij Platinum gebruikelijke Fluid Dynamic Bearing maken fans uitgerust met een ball-bearing lager doorgaans meer geluid en hebben zij een iets kortere levensduur. De primaire condensators zijn Japans en tot tot 105 graden gecertificeerd, geproduceerd door Nippon Chemi-Con. Er zijn verder ook condensators gebruikt waarvan we de oorsprong niet kunnen achterhalen.

Super Flower geeft vijf jaar garantie op deze voedingen, wat minder dan de zeven jaar die fabrikanten doorgaans op Platinum-voedingen geven. 


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Super Flower Leadex Platinum 550W Black

550 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 45.8 A

Specificaties Testresultaten Reviews

Super Flower Leadex Platinum 850W Black

850 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 70.8 A

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*