750-850 watt voedingen: 39 modellen getest

Vergelijkingstest met 39 750-850 watt voedingen

Door


Conclusie

Het wordt saai, maar net als bij eerdere voedingstests kunnen we wel stellen dat je anno 2015 moeite moet doen om een echt slechte voeding te kopen. Zeker niet in de klasse die onderwerp is van deze test. Dat wil echter niet zeggen dat we geen ‘beste’ modellen kunnen aanwijzen. Om die reden kijken we allereerst naar de prijs.

Zoals gezegd is de Cooler Master GM-Series G750M met gemiddeld 95 euro de op twee na voordeligste 750W-klasse model in de test en dan heb je een semi-modulair model waar heel weinig op valt aan te merken: hij is behoorlijk stil, heeft een keurige ripple, stabiele voltages, voldoende lange kabels en aansluitingen, en hij is ook nog eens prettig compact. Alleen de efficiëntie blijft wat achter bij de rest van het testveld, maar het is zonder meer een Great Value award waard. De XFX TS 750W biedt nog iets betere prestaties voor ongeveer dezelfde prijs, maar is helaas minder goed leverbaar en niet modulair.

Wil je een echt duidelijk stillere voeding met nog wat meer aansluitingen, betere efficiëntie en een lagere ripple, dan is de Corsair RM750x voor iets meer geld een uitstekende keuze en daarmee ontvanger van de Excellent Choice award. Die is er ook voor de 850W versie van dat model, want ook in dat klassement is de RMx Series zeer goed. Deze voeding heeft het bijkomende voordeel dat hij een van de meest voordelige 850W-voedingen is. In het blad gaven we de Corsair RM Series al een Excellent Choice award, maar inmiddels blijkt de nieuwe RMx Series nòg beter te zijn. Daarnaast moeten ze goedkoper worden. Daarom krijgen deze voedingen nu de Excellent Choice award.

Is geld ten slotte geen factor in je overwegingen en wil je puur het beste van het beste, dan zijn dit de voedingen die je moet hebben: Corsair HX750i, HX850i, Be quiet! Dark Power Pro 11 850W en de Seasonic Platinum Series 860W. Deze vier voedingen zijn de beste producten in deze test en ontvangen daarom de Ultimate Product award.

In deze uitgebreide vergelijkingstabel van de besproken voedingen kan je exact de voeding kan uitzoeken die aansluit bij jouw wensen en budget.


Cooler Master GM-Series G750M


Corsair RM750x
Corsair RM850x


Corsair HX750i
Corsair HX850i

Be quiet! Dark Power Pro 11 850W
Seasonic Platinum Series 860W v2

 

Addendum: In het blad kreeg de Coolermaster V-Series Semi-Modular 750W een Excellent Choice Award, maar dit product is inmiddels end of life is en is daarom (vrijwel) niet meer leverbaar. De opvolger van deze voeding is wel uit, maar hiervan hebben we geen testexemplaar ontvangen.


Vergelijken

In deze review besproken 39 producten

  Meer producten (39)  

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*