Be quiet! Silent Base 600 review: tweede versnelling

Nieuwkomer van Be quiet! vult assortiment netjes aan

Door


Conclusie

De Silent Base 600 is een mooie uitbreiding van het assortiment van Be quiet!. Duidelijk is wel dat je voor echte stilte niet de versie met een venster moet hebben, dubbel glas of niet. Aan de andere kant kunnen we op basis van onze testresultaten deze kast onmogelijk luidruchtig noemen. Ook qua koelprestaties doet de Silent Base 600 het overwegend beter dan de meeste 'stille kasten'.

Echter, er zijn concurrenten die het beter doen - de Fractal Design Define R5 kost vrijwel exact hetzelfde, biedt meer inbouwmogelijkheden, koelt beter en is aanmerkelijk stiller. Uiteraard heeft die behuizing dan weer geen venster, dus het is een beetje appels met peren vergelijken.

De Silent Base 600 is een nette kast waar je je geen buil aan zult vallen, maar echt onder de indruk zoals bij de eerste behuizing van dit merk zijn we niet. Dat heeft er ook iets mee te maken, dat we ons niet aan de indruk kunnen onttrekken dat Be quiet! zich het makkelijk heeft gemaakt: hetzelfde chassis met wat minder tierelantijnen, en klaar. Het grootste voordeel van de Silent Base 600 is dat hij niet zo groot is als de 800. Heb je echter de ruimte, dan is dat beslist de betere keuze, en voor de meerprijs hoef je het eigenlijk niet te laten.

Be quiet! Silent Base 600 Window Orange


Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*