21x 22-inch monitoren review: kleinbeeld carrousel

Ook op 'klein' formaat valt er genoeg te kiezen

Door


Philips

Philips bood twee monitoren ter test aan, de 227E6QDSW en de 227E6EDSD. Nadat we hebben opgemerkt dat Philips echt eens iets moet doen aan de naamgeving van zijn beeldschermen, beginnen we met de goedkopere van de twee.

Philips 227E6QDSW
Philips 227E6QDSW

De 227E6QDSW kost gemiddeld 159 euro en is voorzien van een IPS-paneel. Qua aansluitingen biedt hij VGA, DVI en HDMI, alsmede een audio-uitgang. Dat is voor dit geld vrij compleet – de afwezigheid van speakers en andere aansluitingen is in dit segment te verwachten. Helaas ontbreekt ook VESA-bevestiging. Wie zou denken dat de lage prijs een matig paneel betekent, komt bedrogen uit. De kijkhoeken zijn zeer goed en behoren tot de beste in de test. Ook uniformiteit, helderheld en contrast zijn dik in orde. Het gammaverloop is iets te hoog, maar de kleur- en grijsafwijking zijn de laagste in de test. Bovendien zijn de responstijden vlot genoeg voor een spelletje en valt het best mee met de artefacten door overdrive. Kortom, de 227E6QDSW is een regelrechte aanrader. Overigens stuurde Philips ons de witte uitvoering van dit scherm toe; er is ook een zwarte, de 227E6QDSD. Die moet over hetzelfde paneel beschikken, maar lijkt opmerkelijk genoeg wat duurder te zijn. Het is absoluut zaak om goed prijzen te vergelijken dus.

  • Philips 227E6QDSW
  • Philips 227E6QDSW
  • Philips 227E6QDSW
  • Philips 227E6QDSW
  • Philips 227E6QDSW

Philips 227E6EDSD
Philips 227E6EDSD

We zijn minder enthousiast over de 227E6EDSD, want dit scherm kost op moment van schrijven zo'n 190 euro bij de paar winkels in de Prijsvergelijker die het claimen te kunnen leveren. Dat is erg aan de prijs voor een scherm in deze klasse. Ook dit model heeft een IPS-scherm, maar is voorzien van extra features zoals MHL en Philips’ SoftBlue-techniek. Nu zijn we over dat laatste best te spreken: deze techniek vermindert blauw licht, dat naar verluidt schadelijk kan zijn, maar tast hierbij nauwelijks de kleurweergave aan. Dit in tegenstelling tot andere merken, waar een ‘low blue light’ optie doorgaans resulteert in een geel/oranje gloed. De testresultaten van de 227E6EDSD zijn niet slecht, met keurige kleurweergave, een net gamma, uitstekende kijkhoeken en uniformiteit en een laag energieverbruik. Toch kunnen we dit scherm niet zonder meer aanraden voor deze prijs. Mocht je het rond de 170 euro tegenkomen, dan is het zeker het overwegen waard. Houd er wel rekening mee dat het paneel niet voorzien is van VESA-bevestigingspunten.

  • Philips 227E6EDSD
  • Philips 227E6EDSD
  • Philips 227E6EDSD
  • Philips 227E6EDSD
  • Philips 227E6EDSD
 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*