21x 22-inch monitoren review: kleinbeeld carrousel

Ook op 'klein' formaat valt er genoeg te kiezen

Door


Samsung

Samsung is nog altijd een van dé monitormerken, maar stuurde toch maar een model in, wellicht omdat het Koreaanse bedrijf een nieuwe focus op hogere segmenten heeft. De S22E390H is in elk geval de moeite waard. Met gemiddeld 143 euro is het zeker niet duur, terwijl je het ook al voor een tientje minder kunt vinden. Het design van de voet is onderscheidend, en het gebruikte paneel is er een van het PLS-type, Samsungs tegenhanger van IPS. Qua aansluitingen zijn er alleen VGA en HDMI, alsmede een audio-uitgang voor hoofdtelefoon of aparte speakers.

Samsung S22E390H
Samsung S22E390H

Het paneel onderscheidt zich met de beste kijkhoeken uit de test en een uitstekende uniformiteit. Het contrast is door de ietwat hoge zwartwaarde aan de lage kant, maar het kan er nog altijd mee door. Datzelfde geldt voor het gammaverloop. De kleurweergave is uitstekend en ook de grijsafwijking mag geen naam hebben. Voor games is de S22E390H geen hardloper, maar met overdrive aan en de nodige artefacten is hij snel genoeg. Door de zeer goede beeldkwaliteit is het hoe dan ook een aanrader.

  • Samsung S22E390H
  • Samsung S22E390H
  • Samsung S22E390H
  • Samsung S22E390H
  • Samsung S22E390H
  • Samsung S22E390H
 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*