21x 22-inch monitoren review: kleinbeeld carrousel

Ook op 'klein' formaat valt er genoeg te kiezen

Door


Conclusie

Er valt heel wat te kiezen als je een klein(er) formaat beeldscherm zoekt en gelukkig zitten er ook heel wat interessante opties in ons testveld. De prijzen lijken hoog in vergelijking met grotere modellen, maar zoals gezegd heb je voor de prijs van een instap 24-inch model een kwalitatief beter 22-inch exemplaar. Bovendien zijn de prijzen dankzij de ongunstige dollar-euro koers over de hele linie gestegen, dus ook grotere monitoren zijn duurder geworden.

Onze aanraders zijn duidelijk: de Acer G226HQLHbid is een uitstekende keuze met een VA-paneel, terwijl de Philips 227E6QDSW en de Samsung S22E390H beide een zeer goed alternatief bieden op IPS, respectievelijk PLS-basis. Vind je contrast het allerbelangrijkste, dan ga je voor de Acer, voor kleurechtheid is de Philips nummer 1 en voor de beste kijkhoeken moet je bij Samsung zijn. Geen van de drie heeft echt slechte punten, al is de responstijd bij geen enkel model in deze test geweldig. De beste optie is dan nog de Philips. Alle drie ontvangen een Excellent Choice award. Helaas is op moment van schrijven de Acer G226HQLHbid niet goed verkrijgbaar, alleen Alternate lijkt die uit voorraad te kunnen leveren.

Wil je echt zo min mogelijk uitgeven, dan is de Benq GL2250HM de juiste keuze en ontvanger van een Great Value award.


Acer G226HQLHbid
Philips 227E6QDSW / 227E6QDSD
Samsung S22E390H


BenQ GL2250HM


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*