21x 22-inch monitoren review: kleinbeeld carrousel

Ook op 'klein' formaat valt er genoeg te kiezen

Door


ASUS

ASUS heeft een enorm aanbod aan beeldschermen, maar kon slechts een model voor deze test beschikbaar stellen. De VX229H kost gemiddeld ruim 150 euro, dus hij is wat duurder dan de goedkoopste modellen in de test. Daarvoor krijg je wel een bovengemiddeld elegant design (zij het op een eenvoudige voet), twee HDMI-ingangen naast VGA, plus audio in- en uitgangen. Ook is het paneel een AH-IPS-exemplaar, dus potentieel wat beter in kwaliteit.

ASUS VX229H

Het is blijkens de testresultaten inderdaad niet slecht, met een prima contrast dankzij een voor IPS zeer lage zwartwaarde. De gemiddelde kleurafwijking is met 3 mΔuv acceptabel, de grijsafwijking is aan de hoge kant. Het gamma staat over de gehele linie wat te donker afgesteld, de gemiddelde waarde van 2,39 is hoger dan wenselijk maar nog wel voldoende. De verticale kijkhoeken zijn voor een IPS-monitor mager en qua responstijden moet je dit model ook niet hebben. Afgezien daarvan is het een prima all-round model, dat bovendien lekker zuinig is.

  • ASUS VX229H
  • ASUS VX229H
  • ASUS VX229H
  • ASUS VX229H
  • ASUS VX229H
 


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*