21x 22-inch monitoren review: kleinbeeld carrousel

Ook op 'klein' formaat valt er genoeg te kiezen

Door


HP (1)

Van HP ontvingen we maar liefst vier monitoren, waarvan drie bestemd voor zakelijke gebruikers, maar zeker ook interessant voor de meer veeleisende thuisgebruiker.

HP Pavilion 22xw
HP Pavilion 22xw

Om te beginnen met het consumentenmodel, de Pavilion 22xw is een van de weinige modellen in wit en staat op een ‘designvoet’, die wij in elk geval wel kunnen waarderen. Hij heeft een absoluut minimum aan aansluitingen, alleen VGA en HDMI; voor de gemiddelde prijs van 179 euro vinden we dat wat karig. Afgezien van wat matige verticale kijkhoeken is het IPS-paneel echter lang niet slecht afgesteld, met een iets te hoge kleurtemperatuur, maar wel een prima gammaverloop, keurige grijs- en kleurechtheid (beide onder de 3 mΔuv) en een ruim voldoende gelijkmatige achtergrondverlichting. De reactietijden zijn in orde, al zijn wat artefacten zichtbaar bij bewegende contrasterende beelden. De prijs is ons voornaamste punt van kritiek: je betaalt kennelijk flink voor het design.

  • HP Pavilion 22xw
  • HP Pavilion 22xw
  • HP Pavilion 22xw
  • HP Pavilion 22xw

HP ProDisplay P222va
HP ProDisplay P222va

De HP ProDisplay P222va is vrijwel identiek geprijsd aan de 22xw, maar bestemd voor de zakelijke gebruiker. Dat is onder meer te zien aan de opmerkelijke combinatie van VGA en een enkele DisplayPort-aansluiting: DVI of HDMI zijn afwezig. Ook speakers en audio-aansluitingen ontbreken in het sobere zwarte design, waarin een VA-paneel voor de beeldweergave zorgt. Dat kenmerkt zich volgens onze testresultaten door een uitstekend contrast, zeer goede kleurweergave, een acceptabel gammaverloop, zeer goede uniformiteit en dito kijkhoeken (al blijft horizontaal wat achter, zoals meestal bij VA-technologie). De reactietijden zijn voldoende laag voor een incidenteel spelletje en het scherm is zeer zuinig. Een uitstekende optie voor een systeembeheerder die een paar honderd schermen moet neerzetten – maar voor thuisgebruik toch wat te duur voor het gebodene.

  • HP ProDisplay P222va
  • HP ProDisplay P222va
  • HP ProDisplay P222va
  • HP ProDisplay P222va
  • HP ProDisplay P222va


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*