Apple iPad Pro review: uit de kluiten gewassen

De grote broer

Door


Conclusie

De vergelijking met de Surface Pro van Microsoft komt makkelijk naar voren bij de iPad Pro. Toch is dit een heel ander apparaat. De Surface Pro is een laptop in de vermomming van een tablet. De iPad Pro is een echte tablet. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Allereerst profiteer je van het gemak van een tablet. Hij is razendsnel klaar voor gebruik en ondanks het enorme 12,9 inch grote scherm is de iPad Pro heel erg licht. Een nadeel is dat je wat minder makkelijk met meerdere programma’s tegelijk kunt werken. Op een laptop is dat een stuk simpeler en ook kun je eenvoudiger met bestanden aan de slag, een goede file manager ontbreekt nu eenmaal op de iPad Pro.

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey

Het relatief lage gewicht en slanke profiel zorgen ervoor dat hij vrij eenvoudig mee te nemen is en dat hij lekker in de hand ligt. De omvang van dit apparaat zal hem overigens zeker niet geschikt maken om zomaar in iedere willekeurige tas te stoppen. Het paneel levert zoals we gewend zijn van Apple een uitstekend plaatje op. Perfect voor foto’s of om het apparaat te gebruiken om films of televisie te kijken. Ook om werk te presenteren is hij perfect. Voor dat laatste is hij meer dan groot genoeg. Dan profiteer je ook van de prima ingebouwde speakers. De Pencil is een leuke aanvulling op de mogelijkheden van de iPad Pro. Heel geschikt als je artistiek bent en graag digitaal wil tekenen. Als aanvulling op de productiviteitsmogelijkheden is het niet echt een onmisbare accessoire. Het is handig om zo nu en dan wat met de Pencil te kunnen noteren in de notitie-app of wat annotaties toe te kunnen voegen aan een toegestuurde pdf of foto. De prestaties van de iPad Pro zijn van een zeer hoog niveau. Dankzij de A9X-processor is het een razendsnel apparaat. Dat merk je bij games en complexere apps.

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey

Al met al is wat ons betreft de iPad Pro geen echte vervanging van een laptop. Vooral een interessante keuze als je graag digitaal wil schetsen en tekenen of je huidige iPad te klein vindt. Het is interessant om te zien wat de visie is van Apple met dit apparaat en mogelijk komen er in de toekomst nog uitgebreidere apps beschikbaar, die niet alleen qua gebruiksgemak, maar ook qua functionaliteit de desktopvarianten overtreffen. Goedkoop is de iPad Pro overigens niet. Ons testmodel met 4 G en 128 GB opslag kost gemiddeld 1249 euro. Dat is exclusief hoesje en de Pencil. Die pen kost nog eens 110 euro extra.


In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Apple iPad Pro 12.9" WiFi + Cellular 128GB Grey

Tablet, Apple A9X, 4 GB, 12.9 inch, 2048x2732, Touchscreen, 128 GB, iOS

Specificaties Testresultaten Reviews

Apple Pencil White

Invoerpen

Specificaties Prijzen

94,00 €

gem. 99,00 €
13 shops, 9x voorraad

Lees ook deze laptop/tablet artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*