Samsung Wireless Audio Multiroom R1, R3 en R5 review: 360 graden speakers

Speakers zonder voorkant

Door


Conclusie

In het algemeen zijn we behoorlijk onder de indruk van de Samsung Wireless Audio Multiroom R1, R3 en R5 die we beluisterd hebben. Het '360-graden-design' werkt ook echt; als je een rondje rondom een van de speakers loopt, merk je hoegenaamd geen verschil in de weergave. Dit betekent overigens niet dat ze een perfecte weergave geven van de nummers waarmee we ze hebben getest. Dat kan overigens ook niet, vanwege inherente beperkingen van dit type speaker.

Alles in acht genomen, leveren de R1 en R5 een voor hun prijspunten goede prestaties, terwijl de R3 wat ons betreft echt wat te schel klinkt. Hou je van een diepe bas of luister je simpelweg vaak naar muziek die daar zwaar op leunt, dan plaatsen we bij de R5 wel de kanttekening dat die op dat punt wat magertjes presteert. Je kunt de verdeling tussen hoog, midden en laag uiteraard nog wel wat bijregelen middels de equalizer, maar de balans is bij geen van de speakers dus perfect: de R1 heeft verhoudingsgewijs te veel laag, de R3 te veel hoog en de R5 te weinig laag.

Samsung WAM5500 Black

Toch zouden we de R1 en R5 prima aan durven raden, zolang je bovenstaande kanttekeningen maar goed in het achterhoofd houdt. Daarnaast doe je er goed aan om een stevige ondergrond te kiezen voor deze speakers. Het doordreunen kan namelijk tot ongewenste vervorming en/of bijgeluiden leiden. Al met al belonen we de Samsung Wireless Audio Multiroom R1 en R5 met een Hardware.Info Excellent Choice Award.

Een van de belangrijkste onderdelen van speakers zoals de R1, R3 en R5 naast de geluidskwaliteit, is natuurlijk de app die centraal staat tijdens het gebruik. En dat is een van de sterke punten van Samsung. De Wireless Multiroom-app is naar onze mening de beste van de merken die we tot nu toe hebben getest, al is het niet mogelijk om bijvoorbeeld Spotify ook echt in de app te draaien, wat bij Sonos bijvoorbeeld wel kan.


Samsung Wireless Audio Multiroom R1
Samsung Wireless Audio Multiroom R5 


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Samsung WAM1500

Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Samsung WAM3500

Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Samsung WAM5500 Black

Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*