Denon Heos 1 en Home Cinema review: ecosysteem uitgebreid

Kleine Heos klinkt met name in stereo verrassend goed

Door


Inleiding

Enige tijd geleden besteedden we aandacht aan de Denon Heos streaming audio producten. Sindsdien breidde het merk de verzameling uit met zowel een instapmodel als een soundbar. Bovendien werd de app verder onwikkeld. In deze review bespreken we de Denon Heos 1 en de Denon Heos Home Cinema.


Voor een uitgebreidere bespreking van het Heos-systeem verwijzen we je naar onze eerdere review. Hier volstaan we met een korte samenvatting: Heos is de productlijn van Denon met ingebouwde Wifi voor multiroom audio streaming. Aanvankelijk introduceerde het merk drie modellen, de Heos 3, 5 en 7, maar kondigde direct al aan het hier niet bij te laten. De Heos-techniek werkt ook samen met selecte Denon en zelfs Marantz (beide merken zijn achter de schermen van hetzelfde bedrijf) receivers, en inmiddels zijn dus de Heos 1 en Home Cinema, een soundbar, beschikbaar. Elke drie maanden komt het bedrijf met een firmware update van de apparatuur, en ook aan de apps (voor iOS en Android) waarmee een en ander bediend moet worden, wordt naarstig gewerkt. Dat was ten tijde van onze eerdere review ook wel nodig, want het vertoonde nog de nodige ruwe kantjes.

Inmiddels zien we duidelijk verbetering in de app, zo gaat het samenvoegen en weer loskoppelen van speakers eenvoudiger en is er de mogelijkheid bijgekomen om ze in stereo te laten werken, een zeer waardevolle toevoeging - al mag je natuurlijk wel nog dieper in de buidel tasten om dat mogelijk te maken.

Denon Heos 1 Black

De Heos 1 is als instapmodel het goedkoopste van de audiostreamers van Denon, met een adviesprijs van 249 euro. Die prijs wordt volgens onze Prijsvergelijker ook netjes aangehouden door de winkels. Met de optionele accu en Bluetooth accessoirebundel Go Pack komt de prijs nog 100 euro hoger uit, 349 euro, hetzelfde bedrag als de Heos 3 moet opbrengen.

Denon Heos Home Cinema

De Denon Heos Home Cinema kost volgens onze Prijsvergelijker overal 799 euro, conform de adviesprijs. Dat is een stevig bedrag voor een soundbar/subwoofer combinatie, maar niet uitzonderlijk voor modellen met Wifi en audiostreaming. De Sonos Playbar kost hetzelfde en wordt niet geleverd met een subwoofer.


In deze review besproken vier producten

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*