[Pro] Alcatel-Lucent OmniSwitch 6350-P24 review

Uitgebreide schakeldoos

Door


Conclusie

De Alcatel-Lucent OmniSwitch 6350 is een zeer robuuste 24-poorts switch, die zeer veel mogelijkheden biedt. Dat je zelf vrijwel alles in moet schakelen voordat je überhaupt iets aan kunt vangen met dit apparaat, is veilig en dus een goede zaak wat ons betreft. Het instellen van de switch kan via cli of (na het vrijgeven van die mogelijkheid via cli) via WebView, de webinterface. In onze ervaring werkt cli over het algemeen sneller en fijner, al kan WebView ook handig zijn als je gewoon even door de mogelijkheden van de switch wilt grasduinen en niet door ruim 4000 pagina's aan handleiding/naslagwerk wilt neuzen.

Het feit dat er al zoveel is 'bedacht' voor je en dus standaard is ingeschakeld, heeft zoals gezegd zo zijn voordelen als het gaat om beveiliging. De OmniSwitch 6350 is zonder twijfel een erg veilig exemplaar. Het zorgde er bij onze tests echter ook voor dat er nog het een en ander moest gebeuren om de prestaties wat op te krikken. Nu zal een dergelijke belasting niet enorm vaak voorkomen in de praktijk, maar het geeft wel aan dat er tijdens de installatie toch even goed gekeken moet worden of de default-instellingen ook daadwerkelijk de instellingen zijn die je wilt hebben in dat specifieke netwerk. Aan de andere kant hoef je juist minder in te stellen als je ook andere producten van Alcatel-Lucent, zoals access points en voip-telefoons. 

Alcatel-Lucent OS6350-P24

Alcatel-Lucent is natuurlijk niet de enige speler in dit segment. Kijken we naar de OmniSwitch 6350, dan maak je al snel de vergelijking met de Cisco SG300-28MP. We hebben die switch niet getest, dus we kunnen weinig zeggen over de default instellingen en het beheer ervan. Op basis van de specificatielijst van de Cisco ontlopen de SG300-28MP en de OmniSwitch 6350 elkaar in ieder geval niet zo heel veel. Qua aansluitingen valt overigens wel op dat de Cisco twee sfp-poorten heeft, twee minder dan de Alcatel-Lucent. Beide bieden verder een vergelijkbaar PoE+-budget en ondersteuning voor onder andere 4000 vlan's en lacp. Ook de Cisco-switch regelt de QoS automatisch in op het moment dat er een voip-telefoon van het merk wordt aangesloten op de switch. Opvallend is wel het fors grotere werk- en flashgeheugen van de Alcatel-Lucent, respectievelijk 128 en 16 MB voor de SG300-28MP en 256 en 128 MB voor de OmniSwitch 6350.

De Cisco SG300-28MP kost in onze Prijsvergelijker gemiddeld zo'n 940 euro per stuk. De Alcatel-Lucent OmniSwitch 6350-P24 is niet bij de bij ons aangesloten webshops te koop. Alcadis geeft aan dat de prijs voor dit model voor de eindgebruiker om en nabij de 850 euro ligt. Dat maakt de OS6350-P24 een uitstekende deal.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Alcatel-Lucent OS6350-P24

1000 Mbit/s, 24 x, Power over Ethernet ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*