[Pro] Alcatel-Lucent OmniSwitch 6350-P24 review

Uitgebreide schakeldoos

Door


Inleiding

Af en toe is het interessant om eens te kijken in een andere keuken. Toen we van Alcadis, distributeur van onder andere Alcatel-Lucent, de mogelijkheid kregen om eens wat beter naar de Alcatel-Lucent OmniSwitch 6350-P24 te kijken, hadden we daar zeker oren naar. Vergeleken met de switches die we normaal gesproken testen en bespreken, is dit een compleet ander beestje, dat veel mogelijkheden biedt. 


Laten we echter bij het begin beginnen: de OmniSwitch 6350 is een opvallende verschijning, vanwege de witte afwerking met de paarse accenten, de kleur van Alcatel-Lucent. Hij beschikt over 24 RJ45-poorten. Wij hebben de 'P24'-versie getest van dit product, waarbij de letter in deze toevoeging staat voor 'PoE'. De switch biedt dit aan op alle 24 poorten. Verder zien we vier sfp-aansluitingen, waarbij sfp staat voor small form-factor pluggable. Deze aansluitingen maken het mogelijk om het kopernetwerk van de switch aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Daar heb je overigens nog wel een los aan te schaffen transceiver voor nodig.

Alcatel-Lucent OS6350-P24

Tussen de RJ45- en de sfp-aansluitingen zien we ten slotte nog twee aansluitingen zitten. Een daarvan doet zich op het eerste gezicht voor als een gewone netwerkaansluiting, maar is dat niet. Dat is de console-aansluiting, waarmee je de switch verbindt met een - je raadt het al - console. Dit kan de vorm hebben van een hardwarematige console, maar het kan ook een programma zijn dat op een systeem draait. Onder deze aansluiting zit nog een usb 2.0-aansluiting. Via die aansluitingen kun je de firmware van de switch updaten, maar het is ook mogelijk om het aangesloten opslagmedium te gebruiken als de firmware van de switch niet meer goed functioneert, om welke reden dan ook. De switch flasht de data van de 'herstelstick' er dan automatisch op.

Alcatel-Lucent OS6350-P24
Aan de linker zijkant zie je dat er drie fans in deze switch zitten.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Alcatel-Lucent OS6350-P24

1000 Mbit/s, 24 x, Power over Ethernet ondersteuning

Specificaties Testresultaten Reviews

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*