1 TB SSD vergelijkingstest

Elf grote SSD's vergeleken

Door


Inleiding

Lange tijd was het besturingssysteem nagenoeg alles wat op een SSD werd geïnstalleerd, terwijl een extra harde schijf plaats moest bieden voor games. Met de dalende prijs van SSD's wordt het echter steeds gebruikelijker om meer data op de SSD te houden en om harde schijven alleen te gebruiken voor echt grootschalige dataopslag. In deze review vergelijken we daarom elf SSD's met een capaciteit van maar liefst 1 TB.


Tegenwoordig biedt een beetje SSD al minstens rond de 250 GB aan capaciteit. Door de steeds verder dalende prijs per gigabyte, wordt het echter aantrekkelijker om een SSD met een veel hogere capaciteit te nemen. Dit is nodig ook, want de omvang van nieuwe games neemt steeds verder toe. Het is niet langer de uitzondering dat een game enkele tientallen gigabytes aan schijfruimte inneemt.

Wat betaal je voor een SSD met deze capaciteit? De prijzen lopen uiteen tussen gemiddeld 280 en 481 euro. Per gigabyte zijn de meeste SSD's niet duurder dan de varianten met een lagere capaciteit, maar door de hogere capaciteit maakt een klein verschil in de prijs per gigabyte wel een enorm verschil in de uiteindelijke prijs. 


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*