1 TB SSD vergelijkingstest

Elf grote SSD's vergeleken

Door


Conclusie

Het aantal SSD's met 1 TB aan data-opslag blijft nog altijd relatief beperkt. Je hebt een veel groter aantal SSD's met een opslagcapaciteit van 500 GB. Niettemin zijn er erg interessante modellen te vinden.

Bovenaan deze lijst staat de Sandisk Ultra II 960GB, vanwege zijn erg vriendelijke prijs, gecombineerd met de redelijke snelheid. Hoewel hij niet de snelste is, is hij met een Hardware.info Prestatiescore van 85 zeker niet langzaam. Bij normaal gebruik is het onwaarschijnlijk dat je het verschil tussen deze SSD en de snelste SATA600 SSD zou merken. Daarnaast heeft de Sandisk een verbazingwekkend lage prijs van gemiddeld 280 euro. Zoals aangegeven heeft hij zelfs de laagste prijs per gigabyte van alle verkrijgbare SSD's die we getest hebben. Al met al is hij dus een bijzonder aantrekkelijke keuze.

Een andere goede koop is de Crucial BX200 960GB. De prestaties zijn iets minder goed dan die van de Sandisk, en de prijs is iets hoger, maar dit neemt niet weg dat de BX200 ook enorm veel bang for the buck biedt. Deze twee hadden net zo goed een Great Value kunnen zijn, maar gezien hun relatief goede prestaties, krijgen ze de Excellent Choice Award.

Verder zijn er niet echt SSD's die een uitmuntende prijs/prestatieverhouding bieden. De Samsung 850 Evo 1TB is bijvoorbeeld sneller dan de Ultra II en de BX200, maar door zijn grote capaciteit betaal je voor de Evo gemiddeld wel tussen de 57 en 79 euro extra. Dit terwijl de meeste gebruikers niet veel zouden merken van de betere prestaties. Niettemin is de Evo een goede derde keuze. 

Ten slotte is er nog de 850 Pro 1TB, het snelste model in deze test. Tegelijkertijd is het prestatieverschil met andere SATA600 SSD's maar beperkt. Als echt per se een supersnelle 1 TB SSD wilt hebben, is het wellicht een beter idee om te wachten op de 950 Pro 1TB die later dit jaar zal uitkomen. Gezien de benchmarks van de 256 en 512 GB varianten is het waarschijnlijk dat deze wél significant sneller zal zijn.


Sandisk Ultra II 960GB
Crucial BX200 960GB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*