Drie high-end audiostreamers review: B&W Zeppelin Wireless, Sonos Play:5, Sony SRS-X99

Wat is de beste high-end streamer?

Door


Conclusie

We hebben in deze review naar drie high-end speakers gekeken en uiteraard met name geluisterd. Afzonderlijk van elkaar klinken ze allemaal erg goed, laat dat duidelijk zijn. Het is in het algemeen een strijd tussen erg goede speakers en heel erg goede speakers. Als je ze naast elkaar zet, dan zijn duidelijke verschillen waar te nemen. Het zal voor een deel afhankelijk zijn van je persoonlijke voorkeuren en de muziek die je doorgaans luistert welke je beter vindt klinken natuurlijk. Daarnaast zal een deel van de beslissing ook afhangen van de mogelijkheden die de speakers bieden.

Toch valt er wel degelijk iets objectiefs te melden als je ze naast elkaar beluistert, zoals te lezen op de voorgaande pagina's. Ga je voor de meeste dynamiek en het breedste geluidsbeeld, dan is de Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless de beste keuze. Bij die speaker ontbreekt het hier en daar echter aan wat punch in de weergave, onder andere vanwege de vrij ingehouden laagweergave. De mogelijkheden zijn vrij beperkt en ook met de app doe je eigenlijk vrijwel nooit iets. Qua geluidskwaliteit vinden we dit de beste streaming-speaker die we tot nu toe hebben beluisterd. Het is dan ook de duurste, dus dat mag ook wel natuurlijk. Een Hardware.Info Ultimate Award is zeker op zijn plaats. 

Wil je met name een lekker beukende bas, dan overtuigt de Sonos Play:5 het meest. Dat is voor het overige echter de minst subtiele van de drie qua weergave, met de minste definitie en een af en toe dewat rommelig geluidsbeeld. Het Sonos-ecosysteem is het verst doorontwikkeld van de drie, met het meest uitgebreide aanbod aan streaming-diensten. Van de app zijn we niet enorm gecharmeerd en het ontbreken van hi-res- en AirPlay-ondersteuning zal voor sommige gebruikers wellicht ook een struikelblok zijn. De awards blijven voor deze speaker in de kast.

De Sony SRS-X99 produceert een zeer heldere weergave met veel definitie en is in het algemeen goed in balans, maar heeft iets minder dynamiek in de weergave ten opzichte van de Zeppelin, terwijl hij het ook wat laat liggen bij het laag. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid als het gaat om de aansluitingen, de app is functioneel en ook met name gericht op dit uitgebreide aanbod aan aansluitingen. Google Cast is een leuke toevoeging aan deze speaker, die verder ook veel streaming-diensten ondersteunt. Vind je de mogelijkheden van de Zeppelin Wireless te beperkt, dan is dit een uitstekend alternatief, al klinkt hij net een tikje anders en in onze ogen minder goed. Toch is ook dit een ultieme speaker, die als zodanig ook met een Ultimate Award aan de haal gaat.

 
Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless
Sony SRS-X99


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, Spotify Connect, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Sonos Play 5 Black

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, SonosNet, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

459,00 €

gem. 498,00 €
5 shops, 4x voorraad

Sony SRS-X99

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

805,48 €

gem. 805,48 €
1 shop, 1x voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*