Drie high-end audiostreamers review: B&W Zeppelin Wireless, Sonos Play:5, Sony SRS-X99

Wat is de beste high-end streamer?

Door


Inleiding

Streaming en multiroom audio is een marktsegment met veel aanbod, in meerdere prijsklassen. Wij gingen aan de slag met drie high-end speakers, de B&W Zeppelin Wireless, Sonos Play:5 (Gen.2) en de Sony SRS-X99, drie modellen met een compleet verschillende featureset, maar ook ieder met een eigen geluid. 


We hebben het afgelopen jaar al behoorlijk wat streaming audio producten voorbij zien komen op deze pagina's en er blijven continu merken/modellen bijkomen. Het geeft aan dat dit volgens de fabrikanten in ieder geval populaire producten zijn. Er zijn streaming speakers voor vrijwel ieder budget. De lancering van de nieuwe Sonos Play:5 enkele maanden geleden leek ons een goed moment om eens wat beter te gaan kijken naar het duurdere segment, aangezien die speaker 579 euro op moet brengen. Let wel, er zijn apparaten die nog duurder zijn, bijvoorbeeld de Naim Muso en de Devialet Phantom, maar die zijn met respectievelijk ruim 1200 en 1700 euro wel heel erg duur. Voor de meeste mensen zal het al lastig genoeg zijn om 600-700 euro op te hoesten voor een apparaat zoals dit, dus we laten die echt dure apparaten even buiten beschouwing in dit verhaal.

Het bespreken van een audioproduct is wat ons betreft het interessantst als je hem rechtstreeks kan vergelijken met directe concurrenten. We hebben dan ook naast de Sonos de Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless (699 euro) en de Sony SRS-X99 (695 euro) aangevraagd. We zijn met alle drie de speakers uitgebreid aan de slag gegaan, waarbij we niet alleen hebben geluisterd naar de prestaties, maar uiteraard ook hebben gekeken naar de mogelijkheden. We bespreken de speakers in alfabetische volgorde. 


Vergelijken

In deze review besproken drie producten

  Product Laagste prijs

Bowers & Wilkins Zeppelin Wireless

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, Spotify Connect, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties

Sonos Play 5 Black

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, SonosNet, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

498,00 €

gem. 499,00 €
4 shops, 3x voorraad

Sony SRS-X99

Lijningang 3,5 mm jack, Apple Airplay, Spotify Connect, DLNA / UPnP AV, Bluetooth, WiFi, Ingebouwde speakers

Specificaties Prijzen

571,00 €

gem. 571,00 €
2 shops, 2x voorraad

Lees ook deze (slimme) speaker/streamer artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*