Xiaomi 10000 en 16000 mAh powerbanks review: beter dan de rest?

Maken Xiaomi's powerbanks de hoge verwachtingen waar?

Door


Inleiding

Toen we vorige jaar 23 powerbanks bespraken in een grote vergelijkingstest, en die test enige tijd geleden opvolgende met een review van drie Voltcraft powerbanks, lazen we in de comments steeds dezelfde vraag: kunnen jullie ook eens powerbanks van het Chinese Xiaomi testen? Dat kan zeker en hebben we nu ook gedaan! 


Het populaire Chinese merk heeft een welhaast mythische status verworven als fabrikant van powerbanks die extreem goed gebouwd zijn, uitstekend presteren en bovendien weinig kosten. Dat heeft Xiaomi onder andere gedaan door een knappe website te bouwen waarop de producten op een Apple-achtige manier worden gepresenteerd.

Xiaomi legt sterk de nadruk op de kwaliteit van haar producten en vertelt trots over de aluminium behuizing, het gebruik van 'premium Li-ion cells' van LG en Panasonic en op/ontlaadtechnologie van Texas Instruments. Hoogste tijd dus om de Xiaomi Powerbank 10000 mAh en 16000 mAh onder de loep te nemen, vooral ook omdat deze powerbanks inderdaad érg goedkoop zijn. Volgens onze prijsvergelijker ligt de prijs per Wh van beide apparaten op ongeveer 90 cent, wat goedkoper is dan veel concurrerende modellen. Snor je de powerbanks zelf op via een webshop in het Verre Oosten, dan kan je wellicht nog iets goedkoper uit zijn, maar heb je mogelijk wel te maken met invoerrechten.

Met dank aan Megekko. Wij ontvingen beide powerbanks die we in deze test bekijken van Megekko.nl, waar het 10000 mAh model 26,95 euro kost, en de 16000 mAh versie voor 38,50 euro over de toonbank gaat.

Xiaomi Powerbank 16000 mAh


Lees ook deze powerbank artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*