Mechanische toetsenborden review: tobo’s voor pro’s

16 mechanische toetsenborden getest

Door


MSI GK-701

MSI werkt voor gaming-randapparatuur vaak samen met SteelSeries, maar de GK-701 markeert de start van een eigen lijn aan gaming-producten. Het toetsenbord valt op door zijn matzwarte afwerking in iets wat we nog net softouch plastic zouden kunnen noemen. De rode draak van het merk markeert de beoogde doelgroep, maar afgezien daarvan ziet her er eigenlijk als een heel gewoon toetsenbord uit. Dat is niet per se een nadeel.


MSI GK-701

Ons testexemplaar is gebouwd rond bruine Cherry MX toetsen en dat typt in elk geval lekker. We horen ook geen storende metalige geluiden van de gebruikte veren, dus dat is ook positief. De overhangende onderzijde is weinig functioneel, liever hadden we een echte polssteun gezien, maar het is prettiger dan een heel smalle rand. De GK-701 heeft mediatoetsen als secundaire functie van een rij functietoetsen, maar verder zitten er geen bijzondere functies op. De rode verlichting kan je in drie niveaus instellen, en met de mode-toets kan je wisselen tussen drie verschillende verlichtingsschema’s. Een gaming-knop is aanwezig om de Windows-toets uit te schakelen en uiteraard ondersteunt de GK-701 N-key rollover. Kortom, de basis is prima.

MSI vraagt 120 euro voor dit toetsenbord en dat is niet duur. Toch blijft het lastig het zonder meer aan te raden, want voor een of twee tientjes meer heb je een model met beduidend meer functionaliteit. Rond de 100 euro zou het echt een aanrader zijn.

  • MSI GK-701 Gaming Keyboard US (MX Brown)
  • MSI GK-701 Gaming Keyboard US (MX Brown)
  • MSI GK-701 Gaming Keyboard US (MX Brown)
  • MSI GK-701 Gaming Keyboard US (MX Brown)
  • MSI GK-701 Gaming Keyboard US (MX Brown)


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*