Mechanische toetsenborden review: tobo’s voor pro’s

16 mechanische toetsenborden getest

Door


CM Storm QuickFire XTi

Het tweede model van Cooler Masters gaming merk is de QuickFire XTi. Met een gemiddelde prijs van 133 euro is deze een stuk goedkoper dan de Novatouch, maar wel voorzien van een numeriek gedeelte. Toch is het een heel compact model, iets waar dan ook de nadruk op lag bij de ontwikkeling.

CM Storm QuickFire XTi
CM Storm QuickFire XTi

De QuickFire XTi is voorzien van verlichting en een macrofunctie. Die laatste moet je bedienen zonder tussenkomst van software. De verlichting kan je instellen in 35 verschillende gradaties tussen blauw en rood, voornamelijk varianten op paars dus. Dat kan met allerlei effecten, maar ook met wat zinniger toepassingen, zoals alleen de gebruikte toetsen laten oplichten. Heel intuïtief werkt het niet, maar je kan het wel allemaal instellen zonder dat er software aan te pas komt.

Dat geldt ook voor de macrofunctie: je kunt macro’s opnemen, toekennen aan specifieke knoppen en weer afspelen, allemaal zonder tussenkomst van een profieleditor. Dat betekent ook dat je macro’s in het toetsenbord worden bewaard en dus werken op ongeacht welke computer je het op aansluit. Dat is overigens geen unieke feature; de beperkte footprint van het bord is dat daarentegen wél.

Meer lezen over de QuickFire XTi kan je ook in onze eerdere review.

  • CM Storm QuickFire XTi
  • CM Storm QuickFire XTi
  • CM Storm QuickFire XTi
  • CM Storm QuickFire XTi
  • CM Storm QuickFire XTi


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*