17 120GB SSD's review: klein en minder fijn?

Zeventien kleine SSD's vergeleken

Door


Conclusie

Door de hogere prijs per gigabyte is een 120 GB SSD voor de meeste mensen nog altijd geen goed idee. Onder bepaalde omstandigheden kan je er echter nog wel wat geld mee besparen. In een HTPC of een computer voor opa en oma heeft die extra opslagcapaciteit doorgaans vrij weinig nut, en is het belangrijker om in ieder geval van die trage harde schijf af te komen. Eerder gaven we de Toshiba Q-Series 120GB een Silver Award wegens zijn goede prijs/prestatieverhouding, maar wat je er nu voor zou betalen is eigenlijk te veel.

De Adata SP550 120GB is de goedkoopste SSD in deze test. Hij maakt je gemiddeld 44 euro armer, waarmee er iets meer dan twee tientjes prijsverschil is met de goedkoopste 240GB SSD. Ondanks zijn lagere prijs is hij wel sneller dan sommige duurdere SSD's van zijn capaciteit. Het enige nadeel is dat hij door zijn relatief hoge idle stroomverbruik misschien iets minder geschikt is voor laptops, maar ook dat zal in de praktijk waarschijnlijk wel meevallen. We reiken hem daarom een Great Value Award uit.

Adata Premier SP550 120GB

De Sandisk Ultra II, die in andere tests een goede prijs/kwaliteitverhouding bleek te hebben, is hier vanwege de hogere prijs geen aanrader. Ditzelfde geldt voor de SSD's van Samsung. Zoals we in onze eerdere review aangaven, is ook de 120 GB variant van de 750 Evo niet echt gunstig geprijsd voor de prestaties die hij levert.


Adata Premier SP550 120GB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*