Corsair Gaming M65 Pro RGB en Sabre RGB 10.000 DPI review

Nieuw optisch geweld in muizenland

Door


Knoppen en features

Beide muizen volgen tot op zekere hoogte hetzelfde recept. Zo hebben ze allebei een gesleevde USB-kabel en vertoont ook het stapsgewijze scrollwiel veel gelijkenissen. Onder het scrollwiel zit bij de M65 Pro RGB een DPI-switch, terwijl de Sabre RGB daar een extra programmeerbare knop heeft zitten. De DPI-controls zijn bij dat model verplaatst naar de linkerbovenhoek. In beide gevallen geeft de kleur van een lampje aan in welke stand de muis staat.

Corsair Sabre RGB 10000
De Sabre RGB heeft een extra instelbare knop onder het scrollwiel.

Op de zijkant van de Sabre vinden we enkel knoppen voor vorige en volgende, terwijl de M65 daar een extra sniperknop heeft. We zullen straks zien dat je in de software kunt instellen wat die precies doet; standaard schakelt hij tijdelijk terug naar 400 dpi. Op de onderkant heeft de M65 bovendien drie gewichtjes, die je naar wens los kunt draaien om de balans van de muis aan te passen. Standaard is de muis hierdoor wel wat zwaarder dan gebruikelijk.

Corsair Gaming M65 Pro RGB Black
Met de meegeleverde gewichtjes kun je de balans van de M65 Pro RGB aanpassen.

De Sabre voelt duidelijk meer plastic aan dan de M65. Bij het duurdere model is het plastic zo afgewerkt dat het voelt als een soort hard rubber, wat meer grip geeft en luxer aanvoelt. Beide muizen zijn uitgerust met extra grote teflonvoetjes en ondersteunen een pollingrate tot 1.000 Hz.


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*