Corsair Gaming M65 Pro RGB en Sabre RGB 10.000 DPI review

Nieuw optisch geweld in muizenland

Door


Conclusie

De nieuwe muizen van Corsair laten ons achter met gemengde gevoelens. De Corsair M65 Pro RGB is een tientje goedkoper dan de Logitech G502 met dezelfde sensor, maar vertoont wel negatieve acceleratie en ripple. Dat is zonde, want we zijn te spreken over de bouwkwaliteit en het comfort. De CUE-software is wat onoverzichtelijk, maar bevat wel alle opties die je zou willen. Zeker als je ook andere RGB-hardware van Corsair hebt, kun je al je creativiteit kwijt in de verlichtingsinstellingen.

Acceleratie komen we ook tegen bij de Sabre RGB, maar dan juist de andere kant op. Ook dit model heeft een bovengemiddelde ripple. Een makkelijke vergelijking kunnen we door de wat dikkere vorm niet maken, omdat bijvoorbeeld de muizen van Logitech in dit segment allemaal een stukje smaller zijn. In vergelijking met de M65 voelt de Sabre in ieder geval wat goedkoper aan.

Als Corsair de volgende keer meer tijd besteedt aan de afstelling en finetuning van de sensorprestaties, dan heeft het potentieel erg interessante producten in handen, zeker als het dan nog steeds lukt om qua prijs onder de concurrentie te gaan zitten. Voor nu vinden we dat er nog te veel ruwe kantjes aan de muizen zitten en je wellicht beter nog even verder kunt kijken.

Corsair Gaming M65 Pro RGB Black


Lees ook deze muis artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*