[Pro] Kingston SSDNow KC400 SSD review: sneller werken

Kingston valt op met hoge levensduurgaranties

Door


Conclusie

De door Kingston toegepaste Phison-controller heeft één zwakke plek, namelijk de onbalans van de prestaties. Waar de SSD in theoretische tests als AS SSD topscores neerzet, vallen de resultaten in de traces van PCMark 7 en 8 juist tegen. De steady-state-prestaties waren dan weer beter, maar in onze consistentietest zagen we de snelheid letterlijk om de paar seconden van hoog naar praktisch nul heen en weer slingeren. In de Prestatiescore komt hij daardoor niet verder dan de meeste mid-range SSD's.

Qua prijs wordt de KC400 vrijwel rechtstreeks tegenover de Samsung 850 Evo gepositioneerd. Beide merken geven vijf jaar garantie, maar complimenten dat Kingston dat ook vertaalt naar forse TBW-garanties. Samsung zet daar een aantal encryptiemogelijkheden tegenover die juist voor de zakelijke doelgroep interessant kunnen zijn. Bovendien zijn de praktijk- en continuscores van de 850 Evo consequent beter dan die van de KC400.

Al met al waarderen we sommige aspecten van de SSD, maar zet de Kingston SSDNow KC400 te inconsistente en ongebalanceerde prestaties neer om hem zonder meer aan te kunnen raden.


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*