Apple iPhone SE review: uitstekende opvolger...van de iPhone 5s

Efficiënt hergebruik

Door


Conclusie

Met de iPhone SE heeft Apple een smartphone op de markt gebracht voor een zeer specifieke doelgroep, namelijk diegenen die een klein toestel wensen dat ook nog eens voorzien is van high-end specificaties. Op het gebied van behuizing en onderdelen, heeft Apple gewinkeld bij met name de iPhone 5s en de 6s. Dat heeft een in alle opzichten uitstekende telefoon opgeleverd. De behuizing oogt nog altijd niet gedateerd wat ons betreft en met de A9-SoC is ook zeker niets mis. De camera zet daarnaast ook uitstekende prestaties neer, al loop je bij verminderde lichtomstandigheden wel tegen de limieten aan. Zoek je dus een klein en goed toestel, dan verdient de Apple iPhone SE zeker een plekje op de shortlist.

Apple iPhone SE 64GB Grey

Het zou ons overigens verbazen als je die shortlist heel veel langer gaat krijgen. Het enige andere toestel dat ons voor een dergelijke lijst op dit moment te binnen schiet, is de Sony Xperia Z5 Compact. Dat toestel is met 4,6 inch wel alweer een stukje groter, maar kan nog wel altijd als klein worden bestempeld. Dit toestel is prijstechnisch in ieder geval interessanter. Waar je bij Apple voor het 16GB-exemplaar 489 euro kwijt bent, heb je voor enkele tientjes minder al de Xperia Z5 Compact, waar 32 GB is ingebouwd. Qua accuduur ontlopen de twee elkaar niet veel. De camera van de Sony is wel iets beter, met name in het donker. Puur op basis van de hardware vinden wij de Sony de betere koop, maar dat is natuurlijk niet waar het bij de keuze tussen een iPhone en een Android-toestel allemaal om draait. Ben je een tevreden gebruiker van iOS, dan is de iPhone SE een uitstekende koop, sta je ook open voor Android, dan zouden wij de Sony eerder aanraden. 


Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*