Plextor M7V 512GB SSD review: met nieuwe controller

Een nieuwe optie voor weinig geld

Door


Conclusie

Plextor laat met de M7V-serie zien dat het prima budget-SSD's kan bouwen. De prestaties zijn in orde en komen gemiddeld boven die van andere goedkope SSD's uit. Goedkoop is de M7V 512GB namelijk zeker: voor nog geen 25 cent per GB heb je een halve terabyte aan SSD-opslag in huis.

We vinden het goed dat Plextor laat zien vertrouwen te hebben in zijn producten; niet alleen met drie jaar garantie, maar ook met een hoge TBW-waarde. Volgens de fabrikant kunnen de M7V's ruim dubbel zo veel schrijfopdrachten verwerken als bijvoorbeeld een Samsung 850 Evo. Zeker gezien het prijspunt is dat een ferme garantie.

Doordat je bij de M7V feitelijk 32 GB meer opslag krijgt dan bij de Crucial BX200 van 480 GB, valt de prijs per GB wat gunstiger uit. Als je op zoek bent naar een goedkope SSD in dit formaat, heb je er met de Plextor M7V dus een goede optie bij. Mits hij net zo scherp geprijsd blijft als de verkrijgbaarheid breder wordt, heeft Plextor zijn Great Value-award dubbel en dwars verdiend.


Plextor M7V 512GB


Vergelijken

In deze review besproken vier producten

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*