8 smartwatches review: de modellen zijn er, nu de markt nog

Helemaal bij de tijd

Door


Conclusie

Een smartwatch kan anno 2016 nog altijd niet als onmisbaar en essentieel bestempeld worden. Het is zeker een leuke gadget om te hebben, maar zonder kom je de dag ook uitstekend door, zonder dat je het vermoeden hebt dat je wat mist. Fabrikanten hebben ingezien dat een smartwatch beter gepositioneerd kan worden als ‘echt’ horloge, dus het ronde design lijkt het vooralsnog te gaan winnen.

Kijken we naar de geteste apparaten, dan valt op dat er over het algemeen vrij forse prijzen gevraagd worden, met de Apple Watch als absolute uitschieter. Wil je met name een tweede scherm hebben bij je telefoon voor zaken zoals notificaties en bijvoorbeeld navigatie, dan zouden we voor de Asus Zenwatch 2 gaan. Die is lekker goedkoop en krijgt dus een Great Value Award. Hou je van het wat grovere design van de grote horloges van tegenwoordig, dan kun je niet om de LG Watch Urbane en de Huawei Watch heen. Die laatste vinden we de mooiste en beste Android Wear-deelnemer aan deze test. De prijs is alleen wel even slikken.

De beste smartwatch is wat ons betreft echter nog altijd de Apple Watch, de iets mindere accuduur daargelaten. De prijs is stevig, vergeleken met de andere modellen in deze test. De instapper van de Apple Watch is met 369 euro duurder dan de duurste concurrent, de Huawei Watch. Prijs maakt bij het toekennen van een Ultimate Product Award echter niet uit. Die reiken we dan ook uit aan de Apple Watch. De Gear S2 komt het dichtst in de buurt van de Apple Watch, maar het Tizen-gebaseerde besturingssysteem haalt het net niet bij Watch OS, waar ook meer voor ontwikkeld wordt. Dat staat een Excellent Choice Award voor de goedkopere (en in onze ogen fraaiere) Gear S2 niet in de weg.

Wil je niet aan Android Wear, Tizen of Watch OS, dan kom je uit bij de Pebble Time Steel en Time Round. De eerste oogt wat lomp maar heeft een uitmuntende accuduur, de tweede Pebble is nog altijd een uitstekende smartwatch, die het vooral moet hebben van zijn uitmuntende accuduur. De Time Round lijkt zonder twijfel het meest op een 'normaal' horloge en wordt gebaseerd op onze ervaringen uiterlijk het fraaist gevonden. Ook voor dit apparaat is er een Excellent Choice Award.


Apple Watch


Pebble Time Round
Samsung Gear S2


Asus Zenwatch 2

 


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*