8 smartwatches review: de modellen zijn er, nu de markt nog

Helemaal bij de tijd

Door


Inleiding

De smartwatch is een productgroep waar fabrikanten nog altijd brood in lijken te zien, getuige het aantal modellen dat inmiddels op de markt is gebracht. Wij hebben alle modellen die we de laatste tijd hebben getest eens bij elkaar gepakt om te kijken wat nu de beste is.


Lange tijd was de markt voor smartwatches er eentje waarvoor ‘niche’ nog een te vleiende benaming was. Sony maakte het eerste extra schermpje dat je om je pols kon dragen weliswaar al vele jaren geleden, maar dat was meer als ‘zie eens wat we ook kunnen maken’ dan als een eerste stap in een nieuwe productgroep.

Eigenlijk is een en ander enkele jaren geleden pas enigszins op gang gekomen toen er meerdere grote namen mee aan de slag gingen, meer bepaald LG, Samsung en Sony. Deels zal de aandacht voor deze productgroep vanuit die bedrijven ook een reactie zijn geweest op de opkomst van de activiteitstrackers van onder andere Fitbit en het hele quantified self-fenomeen. Je zag steeds vaker 'slimme' bandjes bij mensen om de pols zitten. Het is dan ook niet zo vreemd dat juist het bijhouden van de dagelijkse activiteit een van de voornaamste speerpunten is van smartwatches.


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*