AOC Q2577PWQ review: slimme keuze

Aantrekkelijke prijs, veel werkruimte en prima beeldkwaliteit

Door


Conclusie

AOC zet met de Q2577PWQ een prima alternatief neer in het compacte wqhd-segment. Op sommige vlakken presteert het net wat minder dan de concurrentie met vergelijkbare kenmerken, op andere net wat beter. De prijs ligt enige tientjes lager, en een usb hub is het voornaamste wat je daarvoor moet opgeven. 

De beeldkwaliteit is bovengemiddeld goed, het zeer goede paneel is gelukkig fatsoenlijk ingeregeld. Philips en Dell doen dat wellicht nog net iets beter op sommige punten, maar die vragen ook weer een wat hogere prijs. De input lag zal voor zeer veeleisende gamers een domper zijn, maar voor doorsnee gamegebruik zal je dat echt niet merken. 

De twee voornaamste concurrenten, de Philips 258B6QJEB en de Dell UltraSharp U2515H, zijn duidelijk op de zakelijke gebruiker gericht en heen dan ook een vrij sober design. AOC heeft voor een wat frivoler ontwerp gekozen, dat de thuisgebruiker wellicht wat meer aanspreekt. Aan de functionaliteit heeft AOC gelukkig niet gerommeld, het scherm is aangenaam veelzijdig instelbaar en voorzien van alle denkbare ingangen. Al bij al kunnen we het dan ook zeker aanraden, en iedereen die op zoek is naar vervanging van een 20-24" full hd beeldscherm zou deze monitor in overweging moeten nemen.

AOC Q2577PWQ


AOC Q2577PWQ


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

AOC Q2577PWQ

25 inch, 2560x1440, 117 ppi, IPS / PLS / AHVA, 60 Hz, DVI ingang, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 5 ms, 350 cd/m², 1000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

289,19 €

gem. 299,95 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*