56 voedingen van 350-550 watt review

Geen watt teveel

Door


Inleiding

Doordat fabrikanten van videokaarten en processors steeds meer nadruk leggen op zuinigheid, heb je tegenwoordig zelfs voor een bescheiden high-end systeem niet veel meer nodig dan 450 watt. In deze test bekijken we daarom 56 voedingen met een wattage tussen de 350 en de 550 watt.


Lange tijd verbruikten CPU’s en videokaarten elke nieuwe generatie meer stroom. De afgelopen jaren is die trend echter omgekeerd. De focus van bedrijven als Intel en Nvidia verschuift steeds meer naar de mobiele markt, waar een laag stroomverbruik essentieel is. Inmiddels is het ook voor een high-end systeem is niet meer noodzakelijk om een voeding met een exorbitant hoog wattage te nemen.

Be quiet! Dark Power Pro 11 550W
Be quiet! Dark Power Pro 11 550W

Hoog tijd dus om weer eens voedingen met een lager wattage te testen. Het zal lezers van Hardware.info opgevallen zijn dat we in het algemeen voedingen met een hoger wattage reviewen. De reden is dat fabrikanten het liefst hun duurdere, zwaardere voedingen opsturen. De winstmarge op deze producten is namelijk een stuk hoger. Voor deze vergelijkingstest hebben we echter geprobeerd om zoveel mogelijk voedingen met een bescheidener wattage aan te vragen. Dat lukte ten dele: rond de 500W konden veel partijen een of meer producten ter beschikking stellen, maar vermogens daaronder bleken een stuk lastiger te verkrijgen.


Vergelijken

In deze review besproken 57 producten

  Meer producten (57)  

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*