Samsung C24F390FHU, C27F396FHU, C27F591FDU en C32F391FWU review: Curved 2.0 door de nieuwe testprocedure

Grotere curve, kleinere prijs

Door


Conclusie

De nieuwe curved monitoren van Samsung laten overwegend een prima indruk achter. Het belangrijkste bezwaar van de modellen die vorig jaar werden geïntroduceerd, de relatief hoge meerprijs, is grotendeels weggenomen. Wel zijn ze nog altijd duurder dan een 'simpel' plat beeldscherm, maar de prijzen liggen nu wat ons betreft voldoende dicht in de buurt dat de aanschaf te rechtvaardigen is, als een gebogen scherm je wel wat lijkt.

Sterk punt van alle modellen is het contrast, dankzij de uitstekende zwartwaarde. De uniformiteit is eveneens heel behoorlijk. Ook de kleurweergave is voor standaard consumentenmodellen prima. De achilleshiel zit duidelijk in de gameprestaties, de responstijden zijn niet de snelste. De toevoeging van Freesync is dan ook voornamelijk een aardige extra. Voor casual gamers zullen ze prima volstaan, maar wie dagelijks snelle games speelt, kan beter omkijken naar een meer gespecialiseerd model. 

Van de vier geteste modellen zijn we het meest te spreken over de C24F390FHU. Die biedt niet alleen de beste prijs/prestatieverhouding, maar ook door de bank genomen de beste prestaties. De C32F391FWU is echt een buitenbeentje, meer een nicheproduct. De testresultaten blijven overwegend wat achter, behalve van de responstijden - dit scherm is duidelijk sneller dan de andere. De C27F391FDU is qua uiterlijk wat ons betreft het mooist en zou ook in multimonitor opstellingen het best werken, maar de testresultaten zouden gezien de hogere prijs nog wel wat beter mogen zijn.


Samsung C24F390FHU


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*