Samsung C24F390FHU, C27F396FHU, C27F591FDU en C32F391FWU review: Curved 2.0 door de nieuwe testprocedure

Grotere curve, kleinere prijs

Door


Energieverbruik

We maten altijd al het verbruik bij weergave van een volledig wit en een volledig zwart beeld, alsmede in stand-by en wanneer geheel uitgeschakeld. Wat we hieraan hebben toegevoegd is een meting van het verbruik bij een helderheid van 150 cd/m², wat een helderheid is die voor de meeste omgevingen een goede weergave biedt. 

Een lagere helderheid betekent automatisch een flink lager verbruik wat goed nieuws is natuurlijk - maar omdat het voor alle monitoren geldt, biedt het vooral een realistischer beeld van het verbruik en geen echte nieuwe inzichten over welk model zuiniger is. Dat is, niet geheel verrassend, in ons testveld het kleinste exemplaar. Verrassend tweede is de C27F396FHU - ook al is de diagonaal 3 inch groter, het verbruik is maar een paar wat meer. Het meest luxe model, de C27F591FDU, verbruikt duidelijk het meest - wellicht door de luxere scaler. Hoe dan ook is ook het verbruik van dit model best bescheiden bij 150 cd/m². Bij volledige helderheid komt het aardig in de buurt van dat van een WQHD-monitor en dat vinden we toch wat aan de hoge kant.


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*