Corsair K70 RGB Rapidfire Cherry MX Speed review: nog sneller schakelen

Oudgediende krijgt als eerste nieuwe switches van Cherry

Door


Inleiding

De Corsair K70 gaat al jaren mee als mechanisch toetsenbord - de eerste versie reviewden we in 2013. Dit voorjaar kwam de Amerikaanse fabrikant wederom met een nieuwe variant, namelijk de Corsair K70 RGB Rapidfire LED Cherry MX. Het bijzondere aan dit toetsenbord is het gebruikte type switches, die sneller moeten zijn dan alle andere mechanische schakelaars.


Net als bij de RGB-switches heeft Corsair weer voor een periode van een half jaar het alleenrecht verworven op een nieuw type schakelaars van Cherry. De MX Speed-switches lijken qua karakteristiek op Reds, dus zonder tactile feedback en niet clicky, maar zijn minder ver in te drukken. Daardoor typ je sneller en bereik je eerder het actuatiepunt: volgens de opgave van de fabrikant al na 1,2 mm, ten opzichte van 2 mm bij normale MX Red-switches.

Corsair K70 RGB Rapidfire Cherry MX Speed
De Cherry MX Speed-switches hebben een extra korte actuatie-afstand.

Verder blijft de K70 zoals we hem kennen: een stevige aluminium basis, uitgebreide multimedia-controls inclusief volumewiel en met een meegeleverde polssteun. Er komen drie uitvoeringen in de Rapidfire-serie, waarvan we vandaag de duurste bekijken. Dit model is voorzien van RGB-verlichting. Een goedkopere variant mist RGB en heeft verlichting in één kleur. Ten slotte is er ook een Rapidfire-variant van de tenkeyless K65 RGB.

Corsair K70 RGB Rapidfire Cherry MX Speed
De K70 zoals we 'm kennen: stevig gebouwd, met polssteun en vol features.

Op het moment van schrijven betaal je gemiddeld 180 euro voor de K70 RGB Rapidfire, twee tientjes meer dan een gewone K70 RGB kost.

Corsair K70 RGB Rapidfire Cherry MX Speed kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterrenThuiswinkel Waarborg  
Op voorraad in magazijn shop

Door shop opgegeven levertijd:
Voor 23:59 besteld, morgen in huis.
245,00 € 245,00 €
Productprijs
245,00 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
245,00 €
Bekijk


Lees ook deze toetsenbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*