500 GB SSD review: 20 modellen in de sweet spot

Op zoek naar de beste 500 GB SSD

Door


Conclusie

Allereerst de goede middenklasse SSD die je kan nemen. Op basis van de prestaties en de scherpe prijs komt hier de Sandisk Ultra II 480GB als beste uit de test. De Sandisk presteert bijna even goed als de snelste SATA600-schijven in de test, maar tegen een veel lagere prijs van gemiddeld 142 euro.

In deze categorie reiken we geen Ultimate Product Award meer uit, omdat SATA600 tegenwoordig immers niet meer het beste is wat je zou kunnen nemen. Weliswaar is de Samsung 850 Pro de snelste SATA600-schijf, maar het prestatieverschil maakt hem alleen een geschikte keuze voor professionele gebruikers die om welke reden dan ook geen PCI-Express SSD kunnen of willen nemen.

In het budget-segment is er aardig wat te kiezen. Er zijn veel producten die qua prijs vergelijkbaar zijn, maar die wel hun eigen sterke punten hebben. Laten we beginnen met de twee grote namen, de Crucial BX200 480GB en de OCZ Trion 150 480GB. Deze twee SSD's gaan qua zowel prijs als prestaties vrij gelijk op. Wel zijn er enkele kleine verschillen. De Trion 150 heeft een hogere schrijfcapaciteit dan de BX200, 120 TB vergeleken met 72 TB, maar heeft wel het nadeel dat hij iets minder goed presteert in de real-world PCMark-tests. Beide SSD's hebben een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en ontvangen daarom een Great Value Award.

Een andere goede keuze is de Plextor M7V 512GB, die ongeveer even duur is als de BX200 en de Trion 150. Hij is wel een stuk sneller, heeft een hoge maximale schrijfcapaciteit van 320TB, maar heeft als nadeel wel dat hij nogal slecht leverbaar is. Ook is het stroomverbruik in idle aanzienlijk hoger dan dat van de andere schijven, wat hem weer minder geschikt maakt voor laptops. Voor een desktop is hij echter een bijzonder goede keuze, als je hem kan krijgen. Hij ontvangt een Great Value Award.

De Kingston UV400 480GB presteert net iets minder goed dan de andere SSD's in de test, maar heeft wel de laagste 'vanaf' prijs die mogelijk nog wat verder zal dalen. Daarnaast heeft hij een respectabele schrijfcapaciteit van 200TB, veel hoger dan die van de BX200 en de Trion 150. De Kingston ontvangt ook een Great Value Award.

De Mushkin Triactor 480GB is ook een goede keuze, zeker voor laptops, vanwege zijn bijzonder lage stroomverbruik in zowel idle als onder belasting. Daarnaast presteert hij beter dan de meeste andere budget SSD's. Gemiddeld kost hij 123 euro, waarmee hij een van de goedkoopste SSD's in de test is. Ook de Mushkin ontvangt daarom een Great Value Award. Helaas is de Triactor net zoals de Plextor minder goed leverbaar dan sommige andere SSD's in de test. 


Sandisk Ultra II 480GB


Crucial BX200 480GB
Kingston UV400 480GB
Mushkin Triactor 480GB
OCZ Trion 150 480GB
Plextor M7V 512GB


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*